08 Май 2024сряда21:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Маските на остриетата срещу Нинова паднаха

КОМПРОМЕТИРАХА ЛОЗУНГА ЗА ОБЕДИНЕНИЕ В ЛЯВО

автор:Дума

visibility 2192

Последните събития развиващи се в ляво, най- видимата част на които е номинирането на Елена Йончева за евродепутат от ДПС и самостоятелното явяване извън Левицата на Ваня Григорова , е завършека на един период от продължителен процес на борба за превземане на лявото, чрез отстраняването на Нинова от БСП и овладяване на БСП от задкулисието .

Процес, който навярно е започнал още когато под ръководството на Корнелия Нинова БСП започна да отстранява местните феодали ,които гледаха на местните структури като на принадлежащи им , когато започна да се освобождава от милионерите социалисти, които използваха БСП за личните си бизнес интереси и да води самостоятелна политика на единствена и реална алтернатива на ГЕРБ .

Този период от процеса завърши след неуспеха на Президента със създаването на вътрешна опозиция, на Левицата, на Трети март, Бузлуджанци, на Ваня Григорова да овладеят БСП .

Явяването на предстоящите избори на най -малко три формации в ляво – БСП, Левицата и Ваня Григорова е следващия период от целият този процес, който ще завърши на предстоящите избори за Председател на БСП.

За това в следващите избори в ляво ще се явят три формации, с цел резултата на БСП да е нисък и за този резултат да бъде обвинена основно Нинова ,защото е попречила за обединение в ляво ,Че тя е виновна за слабия резултат на БСП и трябва да понесе отговорността , да си подаде оставка и да не се кандидатира за нов мандат и БСП да избере нов Председател.

А истината е ,че Корнелия Нинова -председател на БСП не е виновна за ниските резултати на БСП!

Ниските резултати на БСП в последните години са следствие от политиките на Първанов и Станишев!

Политики, които създадоха местните феодали , които създадоха милионерите социалисти , които създадоха аферата Братко и батко и много подобни,  които създадоха условието , участието в политиката да е печелившо занимание, а не служба на обществото. Поставиха основите на корупцията, задкулисието и паралелната държава в България.

Но най-големият удар на кадрите и структурата на БСП нанесе най -вече наложената тяхна така наречена коалиционна политика. Същата беше за коалиране с партии, без електорална тежест, с по един файтон хора. Чрез тези партии, хора на гърба на БСП да заемат обществени длъжности, народни представители много често в райони от които не са и нямат никаква обществена тежест там , както и общински съветници , ръководители в държавни и общински фирми , държавни и общински служители , нямащи нищо общо с БСП . Те съответно работят не за обществения интерес ,под контрола на БСП ,а за свой личен или корпоративен такъв . Тази практика години наред биеше по авторитета на Партията , унищожи авторитета на БСП и демотивира много от почтените истински социалисти .

Пряк свидетел съм как над 20 години тази така наречена коалиционна политика нанесе най- тежкия удар на структурите и кадрите на БСП . БСП започна да губи своята електорална тежест и обществен авторитет защото честните , почтените членове на Партията се отвратиха да гледат как години на ред на база на авторитета и на гърба на БСП , всякакви пришълци чрез коалиционни партньорства , заемат обществени позиции в лична изгода и рушат партийния авторитет.

Отдавна не сме в 90 -те години, когато БСП беше най- голямата и буквално единствена партия, която трябваше да показва плурализъм като допуска в себе си идейни течения, вътрешна опозиция и да е донор на други нови партии .

Пораженията върху БСП най- вече от политиката на Първанов и Станишев са огромни и е време за консолидация в Партията ,с цел преодоляване на слабостите и лекуване на нанесените рани . Не чрез вредни и безсмислени коалиции с кадри напуснали БСП и партии от едни файтон хора . А чрез работа за изграждане на ефективни структури от авторитетни и почтени членове на БСП ,приемащи убеждението че работейки за БСП , работят за обществото и България, а не за себе си. Развивайки в партийна дългосрочна политика призива на Нинова , всички някога членували в БСП ако имат желание , да си присъединят към БСП , а не чрез коалиционни партньори да се качват на гърба на Партията.

Политическата криза в момента в България , развалянето на сглобката между ГЕРБ и ПП , предстоящите извънредни парламентарни избори са и възможност за БСП.

– БСП да се представи много по- добре от Левицата и Ваня Григорова и да покаже ,че е без алтернатива в ляво.

– БСП да започне работа по заздравяване на структурите си , стъпвайки и на големите предимства ,които предоставя прякото избиране на Председател на БСП.

– Нинова да се кандидатира за Председател на БСП с цел да завърши започнатите реформи в БСП.

– БСП да изгради програма и цели ,с което да стане единствената силна лява партия ,която гарантира европейското бъдеще на България.

При едно добро представяне на предстоящите парламентарни избори и избори за европарламент , както и на следващи избори , при създадената политическа ситуация в България , след краха на ПП/ДБ, най- естественото развитие на политическата ситуация в България е БСП, като единствена партия не участвала в коалиции с ГЕРБ , да се превърне във водещ фактор за борба със статуквото, корупцията и паралелната държава.

Всичко е в ръцете на ръководителите , членовете , симпатизантите и избирателите на БСП, бъдещето на БСП , развитието на България, бъдещето на децата ни.

 

Д-р Събина Петканска Вълева

 

БДЖ вдигна цените на билетите с 20%

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 84

1 млн. българи са пътували по празниците

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 84

По-ранна жътва очакват зърнопроизводителите

автор:Дума

visibility 371

/ брой: 84

Си Дзинпин е на обиколка в три европейски държави

автор:Дума

visibility 438

/ брой: 84

Путин готов на диалог, но на равни условия

автор:Дума

visibility 442

/ брой: 84

Израелската армия нахлу в Рафах

автор:Дума

visibility 396

/ брой: 84

Накратко

автор:Дума

visibility 342

/ брой: 84

Пренавиване

автор:Валентин Георгиев

visibility 368

/ брой: 84

За наше добро

visibility 335

/ брой: 84

Натровената Европа

автор:Юри Михалков

visibility 401

/ брой: 84

БСП: Да кажем ясно и високо - алтернатива има!

автор:Дума

visibility 403

/ брой: 84

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ