02 Юни 2024неделя20:25 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Накратко

/ брой: 86

автор:Дума

visibility 1624

Напрежение в Атина заради визита на Еди Рама
Политическо напрежение в Атина предизвика новината за посещението на албанския премиер Еди Рама в неделя.
Опозиционните партии в Гърция, както и депутати от управляващата партия заявиха, че визитата му е нежелателна. Премиерът Кириакос Мицотакис заяви, че правителството не го е поканило.


Пътнически самолет кацна "по корем" на турско летище
Пътнически самолет се приземи "по корем" на летището в Алания, след като една от гумите на предния му колесник се пръсна при кацането. 184 пътници и 6 членове на екипажа, са били евакуирани на пистата, информира Министерството на транспорта и инфраструктурата. Няма пострадали.


Критично ниво на недостиг на лекарства в Англия
Недостигът на лекарства в Англия е на такова критично ниво, че пациентите са изложени на пряк риск за тяхното здраве и дори смърт, алармира "Гардиън". Стотици различни медикаменти, сред които за диабет тип 2 и епилепсия, са станали трудни или невъзможни за набавяне.


Над 1000 бомбени заплахи в Словакия
Над 1000 бомбени заплахи са получени в училища, 110 банки и 40 магазина в Словакия. Сигналите са предизвикали масова евакуация. Извършителят го грози доживотен затвор, ако бъде заловен.


100 са жертвите при наводненията в  Бразилия
Броят на потвърдените жертви при наводненията в Южна Бразилия достигна 100. 130 души остават в неизвестност. Ранени са 374 човека. Над 163 000 души бяха принудени да напуснат домовете си.


Светът е преживял най-горещия април в историята
Месец април е бил най-горещият в света в историята на измерванията. Така стават 11 поредни месеца с подобрени температурни рекорди, съобщи службата за наблюдение на климатичните промени на ЕС. Основна причина за промените в климата са емисиите на парникови газове от изгарянето на изкопаеми горива.

Личните карти поскъпват почти двойно

автор:Дума

visibility 964

/ брой: 101

Въвеждат таван на изпитите за шофьорска книжка

автор:Дума

visibility 953

/ брой: 101

Газът от Азербайджан ще покрие 81% от вноса през юни

автор:Дума

visibility 831

/ брой: 101

Животновъди блокират Подбалканския път

автор:Дума

visibility 813

/ брой: 101

Сигнално действие в ядрената сфера

автор:Дума

visibility 992

/ брой: 101

Българи в затвора за измама на Острова

автор:Дума

visibility 944

/ брой: 101

Фетхуллах Гюлен бил отвлечен в САЩ

автор:Дума

visibility 1121

/ брой: 101

По-високи мита за зърното от Русия и Беларус

автор:Дума

visibility 883

/ брой: 101

Здравето като бизнес

автор:Таня Глухчева

visibility 968

/ брой: 101

Идеология в технологията

visibility 1004

/ брой: 101

Най-важно е да не губиш връзката с хората

автор:Юлия Кулинска

visibility 1183

/ брой: 101

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ