29 Март 2024петък14:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Димитър Зоров: Сирене под 12 лева е със сухо мляко

/ брой: 151

автор:Дума

visibility 538

Сирене, което струва под 12-13 лева, е с вложено сухо мляко, заяви председателят на Асоциацията на млекопреработвателите в България Димитър Зоров пред Нова тв. Той посочи, че за да се направи един килограм сирене са необходими 7 литра краве мляко. Цената му е около 75 ст., което прави 5,25 лева, и още 2 лева отгоре за производствени разходи означава, че буцата излиза от производителя на цена от 7,50-8 лева. В търговската мрежа се слага надценка, която е в рамките на около 40%, и така до потребителя сиренето вече излиза 12-13 лева. Продуктите, които са под тази цена, имат вложено сухо мляко, което е по-евтино, смята Зоров. По повод проверките на Българската агенция за безопасност на храните по магазините за качеството на млечните продукти Зоров посочи, че трябва да има и контрол на произхода на суровината, защото реално законът казва, че българското сирене трябва да е произведено от краве мляко родно производство.

По данни на Министерството на земеделието произведените количества сирена с палмови масла са малко над 5000 тона. През последните месеци обаче се засилва вносът на сухо мляко. Според Зоров това може да се дължи на презапасяване от предприятията, които имат опасения, че вносът може да бъде ограничен заради пандемията.

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 202

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 191

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 196

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 188

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 182

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 196

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 157

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ