25 Април 2024четвъртък12:08 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гордън Рамзи лови змиорки с голи ръце

Световноизвестният готвач направи епично кулинарно пътешествие до опасни и екзотични дестинации

/ брой: 162

автор:Дума

visibility 776

Лов на змиорки с голи ръце, посредством традиционна маорска техника, с помощта на местен рибар в Нова Зеландия опита световноизвестният готвач Гордън Рамзи. Също така направи преход през гъста джунгла в Лаос, за да набави яйца от мравки тъкачи. Гмурна се в опасни води на лов за охлюви и гигантски водни буболечки. Събира най-смъртоносния улов на Мауи с помощта на саморъчно изработени приспособления и т.н.

Всичко това и много други опасни и екзотични преживявания ще видят зрителите на National Geographic на 24 август, от 21.55 ч., в поредицата "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател". България е сред 172-те страни, в които сериалът ще се излъчва на 43 езика.

Готвачът, носител на няколко звезди "Мишлен" и участник в триатлона Ironman, поема на ново вълнуващо околосветско приключение. От Перу, Лаос и Мароко до Хаваи, Аляска и Нова Зеландия Рамзи преминава стремглаво през долини, гмурка се в океани, прекосява гори и изкачва планини в неуморно търсене на кулинарно вдъхновение. Предаванията за храна и приключения са позната сфера за Рамзи, който през 2010 г. участва в британската поредица Gordon`s Great Escapes, за да опознае културата на хранене в Индия и Югоизточна Азия.

Продукцията следва готвача, който се среща с местни хора от различни кътчета на света, за да научи повече за уникалните за всяка дестинация култура, ястия и вкусове. В края на всеки епизод Рамзи застава рамо до рамо с местна кулинарна легенда, за да тества новопридобитите си умения, подготвяйки пиршество за хората. За Рамзи храната е врата към културата и всяко приключение е портал към душата на човека и местата.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 114

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 88

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 99

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 92

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ