30 Март 2024събота07:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гордън Рамзи лови змиорки с голи ръце

Световноизвестният готвач направи епично кулинарно пътешествие до опасни и екзотични дестинации

/ брой: 162

автор:Дума

visibility 736

Лов на змиорки с голи ръце, посредством традиционна маорска техника, с помощта на местен рибар в Нова Зеландия опита световноизвестният готвач Гордън Рамзи. Също така направи преход през гъста джунгла в Лаос, за да набави яйца от мравки тъкачи. Гмурна се в опасни води на лов за охлюви и гигантски водни буболечки. Събира най-смъртоносния улов на Мауи с помощта на саморъчно изработени приспособления и т.н.

Всичко това и много други опасни и екзотични преживявания ще видят зрителите на National Geographic на 24 август, от 21.55 ч., в поредицата "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател". България е сред 172-те страни, в които сериалът ще се излъчва на 43 езика.

Готвачът, носител на няколко звезди "Мишлен" и участник в триатлона Ironman, поема на ново вълнуващо околосветско приключение. От Перу, Лаос и Мароко до Хаваи, Аляска и Нова Зеландия Рамзи преминава стремглаво през долини, гмурка се в океани, прекосява гори и изкачва планини в неуморно търсене на кулинарно вдъхновение. Предаванията за храна и приключения са позната сфера за Рамзи, който през 2010 г. участва в британската поредица Gordon`s Great Escapes, за да опознае културата на хранене в Индия и Югоизточна Азия.

Продукцията следва готвача, който се среща с местни хора от различни кътчета на света, за да научи повече за уникалните за всяка дестинация култура, ястия и вкусове. В края на всеки епизод Рамзи застава рамо до рамо с местна кулинарна легенда, за да тества новопридобитите си умения, подготвяйки пиршество за хората. За Рамзи храната е врата към културата и всяко приключение е портал към душата на човека и местата.

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 311

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 292

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 296

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 293

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 323

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 314

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 304

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 278

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ