Гордън Рамзи лови змиорки с голи ръце
Световноизвестният готвач направи епично кулинарно пътешествие до опасни и екзотични дестинации
/ брой: 162
Лов на змиорки с голи ръце, посредством традиционна маорска техника, с помощта на местен рибар в Нова Зеландия опита световноизвестният готвач Гордън Рамзи. Също така направи преход през гъста джунгла в Лаос, за да набави яйца от мравки тъкачи. Гмурна се в опасни води на лов за охлюви и гигантски водни буболечки. Събира най-смъртоносния улов на Мауи с помощта на саморъчно изработени приспособления и т.н.
Всичко това и много други опасни и екзотични преживявания ще видят зрителите на National Geographic на 24 август, от 21.55 ч., в поредицата "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател". България е сред 172-те страни, в които сериалът ще се излъчва на 43 езика.
Готвачът, носител на няколко звезди "Мишлен" и участник в триатлона Ironman, поема на ново вълнуващо околосветско приключение. От Перу, Лаос и Мароко до Хаваи, Аляска и Нова Зеландия Рамзи преминава стремглаво през долини, гмурка се в океани, прекосява гори и изкачва планини в неуморно търсене на кулинарно вдъхновение. Предаванията за храна и приключения са позната сфера за Рамзи, който през 2010 г. участва в британската поредица Gordon`s Great Escapes, за да опознае културата на хранене в Индия и Югоизточна Азия.
Продукцията следва готвача, който се среща с местни хора от различни кътчета на света, за да научи повече за уникалните за всяка дестинация култура, ястия и вкусове. В края на всеки епизод Рамзи застава рамо до рамо с местна кулинарна легенда, за да тества новопридобитите си умения, подготвяйки пиршество за хората. За Рамзи храната е врата към културата и всяко приключение е портал към душата на човека и местата.