Гордън Рамзи пак търси нови вкусове
Кулинарният изследовател запретва ръкави и проучва световните култури чрез храната
/ брой: 147
Прочутият готвач Гордън Рамзи се завръща за нови приключения из предизвикателни терени по цял свят в преследване на кулинарното съвършенство. Това ще се случи в третия сезон на завладяващата поредица на "Нешънъл джиографик", изпълнена с експедиции в търсене на нови вкусове. Първият епизод ще се излъчи премиерно на 29 август от 21 ч. Зрителите ще видят как икусният кулинар с множество звезди "Мишлен" запретва ръкави, за да поднесе поредното разтърсващо приключение, в което изследва световните култури чрез храната.
"В тези безпрецедентни времена поредицата "Гордън Рамзи: кулинарният изследовател" предлага вълнуващо бягство и възможност да гледаме на света от удобството на собствения си дом, както и вдъхновение да опитаме нови вкусове и техники от експертите, които срещам по пътя си", коментира Гордън Рамзи. И добавя: "Светът е огромно място, изпълнено с богато разнообразие и история, а ние тепърва започваме да разкриваме най-дръзките вкусове, които планетата може да ни предложи."
В предстоящия сезон Рамзи се отправя на пътешествие и кулинарно приключение из Португалия, Хърватия, Мексико, Тексас, Мейн, Пуерто Рико, Исландия и Грейт Смоуки Маунтинс в Америка. Той поема по неутъпкани пътеки и отвъд познатите му рецепти, за да изследва уникални обичаи и кухня от различни места по света. Популярният готвач води стадо, възседнал кон, а също лови отровни гърмящи змии в Тексас. Изправя се срещу гигантски вълни по скалистото крайбрежие на Португалия, за да събере пресни баракули, и се присъединява към жени, които ловят омари край бурните брегове на Мейн. Освен всичко това, Гордън Рамзи се бори за кислород, докато се гмурка за местни мекотели в Хърватия, спуска се по стръмен водопад и преминава с каяк през бушуващи бързеи в Грейт Смоуки Маунтинс в Америка.
За повече информация посетете www.natgeotv.com или https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria.