19 Април 2024петък17:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гордън Рамзи скочи от вертолет за миди

Поредицата за приключенията на известния кулинар ще се излъчи в България и в още 171 държави на 42 езика

/ брой: 123

автор:Дума

visibility 1158

Известният шеф-готвач Гордън Рамзи скочи от хеликоптер във високи вълни, за да събира миди по крайбрежието на Южна Африка. Прочутият кулинар също така рискува живота и крайниците си, като участва в традиционно състезание с бикове в отдалечено оризово поле в Западна Суматра. Знае се още, че се гмурна смело сред скали в бурните води на Тасмания за гигантски лангусти. Разучава и индонезийска пещерна система, населена с прилепи, в търсене на гигантски скариди. Отправи се и на пътешествие с АТВ през опасните и кални затънтени пътища на Луизиана, за да събере свежа зеленина и да улови американски жаби бик и сладководни раци. Хвърли се и в ледените води на Норвегия, за да открие богатството от съставки, които се намират във фиордите. Бори се и с 3-метровите вълни, за да лови риба, като използва традиционни техники от Южна Индия, тоест 90-килограмова мрежа в открито море.

Всички тези, а и много други приключения ще видят зрителите на втория сезон на "Гордън Рамзи: Кулинарният изследовател", който ще бъде излъчен премиерно по National Geographic през септември. Готвачът пътешества в Тасмания, Южна Африка, Индонезия, Луизиана, Норвегия, Индия и Гвиана в неуморно преследване на кулинарно вдъхновение. Поредицата ще бъде излъчена в общо 172 държави на 43 езика, включително и в България. Така зрителите ще имат шанс да проследят вълнуващите случки с Рамзи, който опознава различни култури чрез тяхната храна.

"Този сезон изследваме седем нови региона, всеки от които с много различни кулинарни обичаи и история", разкри Гордън. И допълни: "Имахме възможност да се учим от местните жители и да чуем техните истории. Това ни позволява да добием по-задълбочен опит и разбиране за света около нас." 

За повече информация:

www.natgeotv.com

https://www.facebook.com/NatGeoBulgaria

www.gordonramsay.com

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 380

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 304

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 274

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 296

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ