На "Родопска угодия" канят ценители в Девин
/ брой: 31
Любители на вкусната храна, традициите и удоволствията се събират на първия фестивал "Родопска угодия", който ще се проведе в Девин на 22 и 23 март. Целта на събитието е да популяризира местната кухня, предлагаща изключително разнообразие от уникални, невероятно вкусни и здравословни ястия, приготвени от продукти, които ни дава земята.
По време на фестивала главните готвачи на ресторанти, както и жители на Девин и околните населени места, ще почерпят всички участници и гости с характерна родопска храна. Ценители ще имат възможност да опитат ястия от този край - родопски пататник, клин, марудници, трахана, качамак, вкусен смилянски боб и др. Свои млечни продукти ще предложат на присъстващите местни производители. Вкусни сладка от горски плодове, събирани в Родопите, уханен мед, както и традиционният мурсалски чай, който дава здраве и дълголетие, ще допълнят проявата.
Като на всеки празник в Родопите ще рукне и гайда, а жители и гости ще се хванат заедно на хоро. Своето участие във фестивала вече са заявили представители от различни области на страната и всеки ще покаже своите кулинарни традиции и ще забавлява гостите с незабравими изпълнения на сцена. Отбори от кулинарни училища ще се включат в състезание за приготвяне на традиционен родопски специалитет.