Наброиха шест празнични аромата
/ брой: 247
Множеството аромати по коледните и новогодишните празници могат да бъдат обобщени в шест групи, които отразяват характерните за сезона ястия, разказват от сайта за доставка на готови храни "Фуудпанда".
На първо място това е сладкият аромат на горещ шоколад, който затопля тялото в студения ден. Шоколадовият мирис е оприличен на "плътно одеяло за сетивата ви". После се нарежда свежият аромат на джинджифил - сладък, маслен, пикантен. С мириса на печени кестени пък се асоциират коледните базари. Естествено не може да се мине без топлия и ароматен мирис на печено месо - един от символите на снежните месеци, особено поднесено в класическия си вариант, с червено вино.
Канелата също е един от "задължителните" мириси на празниците. Независимо дали е в греяно вино или бисквитки нейният топъл, приканващ аромат прави всичко да изглежда по-уютно и весело - идеално за тези студени зимни нощи, смятат от "Фуудпанда".
За десерт са миризмите на мандарини и карамфил- Тази плодова, пикантна, празнична комбинация от аромати е толкова традиционна, колкото и елхата.