14 Юли 2020вторник15:44 ч.

Нови стрес тестове за US банките

/ брой: 8

автор:Дума

visibility 63

Федералният резерв на САЩ започна да събира данни за провеждането на нови стрес тестове на американските банки. Финансовите институции трябва да предоставят на американската Комисия по ценните книжа и фондовите борси (SEC) цялата необходима информация в рамките на следващата седмица, посочва в. "Файненшъл таймс". Самите стрес тестове ще се проведат до март.
Според банкери Фед изисква от кредитните институции два варианта през следващите две години. Първият вариант трябва да се прогнозира на базата на неголям спад на икономиката, а вторият - въз основа на рязкото увеличаване на безработицата и срив в цените на недвижимите имоти.
Според резултатите от стрес тестове американските власти ще решат дали банките могат да увеличат дивидентите. Затова настояват акционерите на финансовите институции, които твърдят, че 2010 г. беше добра за банковия бизнес. Федералният резерв проведе първия стрес тест на банковата система през март 2009. Вече е известно, че стрес тестове ще се проведат в 19 американски банки, включително и големите финансови институции на САЩ: Citigroup, Bank of America, Goldman Sachs, Morgan Stanley и други.

ЕЦБ определи допустимите отклонения в курса лев/евро

автор:Дума

visibility 508

/ брой: 132

Без такса смет за закъсали фирми

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 132

Близо 30% е сривът в износа извън ЕС

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 132

За "отслабването" на един вирус

автор:Аида Паникян

visibility 324

/ брой: 132

Датата

автор:Дума

visibility 213

/ брой: 132

Държавата на "Големите птици"

автор:Ина Михайлова

visibility 2219

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ