16 Юни 2024неделя07:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Борислав Гуцанов:

БСП е единствената алтернатива на управлението на Сглобката

Изслушването за цената на тока ни беше отказано, защото ГЕРБ и ПП-ДБ нямат полза, заяви водачът на листите на "БСП за България" във Варна и Шумен

/ брой: 95

автор:Дума

visibility 1421

"БСП е единствената алтернатива на безумното управление на Сглобката." Това заяви водачът на листите на "БСП за България" във Варна и Шумен Борислав Гуцанов в тв интервю.
„Преди една година коментирах, че ще има сглобка между ПП-ДБ и ГЕРБ под натиск на чужди посолства заради войната в Украйна, тогава никой не вярваше. Сега предупреждаваме - изборът на 9 юни е между мира и войната. Надявам се българите да осъзнаваме пред какво сме изправени. Ние нямаме интерес да бъдем въвличани в този конфликт. Напротив - ние трябва да сме инициатори на мирни преговори“, коментира Гуцанов.
"От „БСП за България“ поискахме служебният премиер да коментира какво се случва с цената на тока, ще бъде ли увеличена и защо АЕЦ „Козлодуй“ е поискала с 30% по-висока цена. Това е проблем, който вълнува всяко българско семейство", поясни той. "Беше ни отказано, тъй като ГЕРБ и ПП-ДБ нямат полза от този дебат. Този проблем е резултат именно от решенията на Сглобката в енергетиката", подчерта Гуцанов.
„Първо, в момента се зарежда новото американско гориво на „Уестингхаус“ в 5-и блок на АЕЦ „Козлодуй“, което е доста сериозен експеримент. Това автоматично вдига цената. Второ, в 6-и блок има проблем с парогенератора. Изпратено е писмо до Руската федерация да се произведе нов парогенератор. В същото време министърът на енергетиката на Украйна е в Белене, за да вземе нашето оборудване, което може да бъде използвано в Козлодуй“, обясни генезиса на казуса Гуцанов.
"Завършването на АМ „Хемус“ е ключово важно и за Шумен, и за Варна. Къде изчезнаха 4 млрд. лв. по инхаус закона? За тези пари магистралата отдавна трябваше да бъде построена. За това не се говори през последната година и половина, защото ПП-ДБ брилянтно изпраха ГЕРБ и Бойко Борисов“, коментира Гуцанов и изрази надежда прокуратурата да си свърши работата.
Според него за Шумен е изключително важно да се изгради водопроводът от Дунав, който повече от 30 години не се завършва в отсечката Разград-Шумен. Приоритет на Гуцанов е и завършването на търговския център в Шумен.
„БСП защитихме българския туризъм и рибарството, като докарахме докрай битката да не се случат ветрогенераторите в морето край Варна. Благодаря на рибарите и на хотелиерите, които се включиха в нашия протест и успяхме да спрем поредното предателство на ПП-ДБ. Да не говорим, че тези ветрогенератори не носят никаква полза за икономиката, защото енергията от тях е по-скъпа“, категоричен е Гуцанов.
За БСП основна ценност е мирът, допълни той. „Ако искаме България да се развива по нормален път, да има достойнство, да има мир, младото поколение да се чувства сигурно в страната ни, а пенсионерите да знаят, че имат спокойствие, подкрепете „БСП за България“ с номер 24 в бюлетината“, призова Борислав Гуцанов.

Едното платно на "Струма" ще е извън дефилето

автор:Дума

visibility 827

/ брой: 111

Произвеждаме все по-малко плодове

автор:Дума

visibility 774

/ брой: 111

Задава се голям излишък на петрол

автор:Дума

visibility 722

/ брой: 111

Пускат еднодневна винетка за леките коли

автор:Дума

visibility 687

/ брой: 111

Не давайте партията на търговците

автор:Дума

visibility 876

/ брой: 111

Трябва ни управление на широка основа

автор:

visibility 830

/ брой: 111

БСП е жертва на структурите си

visibility 919

/ брой: 111

Конференция за мир или "път към нищото"

автор:Таня Глухчева

visibility 845

/ брой: 111

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ