15 Май 2024сряда12:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Маските паднаха

/ брой: 81

автор:Събина Петканска

visibility 3334

Последните събития, развиващи се вляво, най-видимата част на които е номинирането на Елена Йончева за евродепутат от ДПС и самостоятелното явяване извън Левицата на Ваня Григорова, е завършекът на един период от продължителен процес на борба за превземане на лявото, чрез отстраняването на Нинова от БСП и овладяване на БСП от задкулисието. Процес, който навярно е започнал, още когато под ръководството на Корнелия Нинова БСП започна да отстранява местните феодали, които гледаха на местните структури като на принадлежащи им, когато започна да се освобождава от милионерите социалисти, които използваха БСП за личните си бизнес интереси и да води самостоятелна политика на единствена и реална алтернатива на ГЕРБ.
Този период от процеса завърши след неуспеха на президента със създаването на вътрешна опозиция, на Левицата, на Трети март, Бузлуджанци, на Ваня Григорова да овладеят БСП.
Явяването на предстоящите избори на най-малко три формации вляво – БСП , Левицата и Ваня Григорова е следващият период от целия този процес, който ще завърши на предстоящите избори за председател на БСП.
За това в следващите избори вляво ще се явят три формации, с цел резултата на БСП да е нисък и за този резултат да бъде обвинена основно Нинова, защото е попречила за обединение вляво, че тя е виновна за слабия резултат на БСП и трябва да понесе отговорността, да си подаде оставка и да не се кандидатира за нов мандат и БСП да избере нов председател.
А истината е, че Корнелия Нинова - председател на БСП не е виновна за ниските резултати на БСП!
Ниските резултати на БСП в последните години са следствие от политиките на Първанов и Станишев! Политики, които създадоха местните феодали, които създадоха милионерите социалисти, които създадоха аферата "Братко и батко" и много подобни, които създадоха условието, участието в политиката да е печелившо занимание, а не служба на обществото. Поставиха основите на корупцията, задкулисието и паралелната държава в България.
Но най-големият удар на кадрите и структурата на БСП нанесе най-вече наложената тяхна така наречена коалиционна политика. Същата беше за коалиране с партии без електорална тежест, с по един файтон хора. Чрез тези партии, хора на гърба на БСП да заемат обществени длъжности, народни представители много често в райони от които не са и нямат никаква обществена тежест там, както и общински съветници, ръководители в държавни и общински фирми, държавни и общински служители, нямащи нищо общо с БСП. Те съответно работят не за обществения интерес под контрола на БСП, а за свой личен или корпоративен такъв. Тази практика години наред биеше по авторитета на партията, унищожи авторитета на БСП и демотивира много от почтените истински социалисти.
Пряк свидетел съм как над 20 години тази така наречена коалиционна политика нанесе най-тежкия удар на структурите и кадрите на БСП. БСП започна да губи своята електорална тежест и обществен авторитет, защото честните, почтените членове на партията се отвратиха да гледат как години наред на база на авторитета и на гърба на БСП, всякакви пришълци чрез коалиционни партньорства, заемат обществени позиции в лична изгода и рушат партийния авторитет.
Отдавна не сме в 90-те години, когато БСП беше най- голямата и буквално единствена партия, която трябваше да показва плурализъм като допуска в себе си идейни течения, вътрешна опозиция и да е донор на други нови партии.
Пораженията върху БСП най-вече от политиката на Първанов и Станишев са огромни и е време за консолидация в партията, с цел преодоляване на слабостите и лекуване на нанесените рани. Не чрез вредни и безсмислени коалиции с кадри напуснали БСП и партии от едни файтон хора. А чрез работа за изграждане на ефективни структури от авторитетни и почтени членове на БСП, приемащи убеждението, че работейки за БСП, работят за обществото и България, а не за себе си. Развивайки в партийна дългосрочна политика призива на Нинова, всички някога членували в БСП ако имат желание, да се присъединят към БСП, а не чрез коалиционни партньори да се качват на гърба на партията.
Политическата криза в момента в България, развалянето на сглобката между ГЕРБ и ПП, предстоящите извънредни парламентарни избори са и възможност за БСП:
- да се представи много по-добре от Левицата и Ваня Григорова и да покаже, че е без алтернатива вляво;
- да започне работа по заздравяване на структурите си, стъпвайки и на големите предимства, които предоставя прякото избиране на председател на БСП;
- Нинова да се кандидатира за председател на БСП с цел да завърши започнатите реформи в партията.
- да изгради програма и цели, с което да стане единствената силна лява партия, която гарантира европейското бъдеще на България.
При едно добро представяне на предстоящите парламентарни избори и избори за европарламент, както и на следващи избори, при създадената политическа ситуация в България след краха на ПП/ДБ, най-естественото развитие е БСП, като единствена партия, неучаствала в коалиции с ГЕРБ, да се превърне във водещ фактор за борба със статуквото, корупцията и паралелната държава.
Всичко е в ръцете на ръководителите, членовете, симпатизантите и избирателите на БСП - бъдещето на БСП, развитието на България, бъдещето на децата ни.

Фейсбук

Над 12% от българите нямат банкова сметка

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 89

Държавата взе още 200 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 89

Фирмите у нас все по-трудно получават парите си

автор:Дума

visibility 138

/ брой: 89

Хамас планирала база в Турция

автор:Дума

visibility 139

/ брой: 89

Силяновска пак пропусна името на страната си

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 89

Макрон: ЕС да смени своя бизнес модел

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 89

Още година без мита и квоти за украинския внос

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 89

Знания и пошлост

автор:Деси Велева

visibility 139

/ брой: 89

Предизборни идиотщини

автор:Любо Кольовски

visibility 115

/ брой: 89

Институционално безхаберие

visibility 127

/ брой: 89

Време за преосмисляне

автор:Събина Петканска

visibility 134

/ брой: 89

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ