15 Май 2024сряда16:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Корнелия Нинова:

Опонентът ни е паралелната държава

Внесохме 19 закона и 27 проекта за решения в 49-ото НС, които са с грижа за хората, заяви лидерът на БСП

/ брой: 81

автор:Дума

visibility 1740

„Изконният ни опонент беше, е и си остава паралелната държава и задкулисието, чиято еманация, създател, поддръжник и развиващ във всякаква роля е ГЕРБ и Бойко Борисов, независимо дали се съчетава с ДПС или ПП-ДБ. БСП е единствената партия, която годините устоя да не скочи в прегръдката на Борисов". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг, на който направи отчет на работата на ПГ"БСП за България" в 49-ото НС.
"Внесохме 19 закона, направихме между първо и второ четене на закони 180 предложения. Внесохме 27 проекти на решения, от които 3 са за искане на вот на недоверие. Направихме 39 декларации в НС. Зададохме 384 питания и въпроси към министри за различни политики. Предизвикахме 18 изслушвания и сме заставали пред медиите над 75 пъти", отчете Нинова.  По думите й това е сухата статистика за работата ни, зад която се крие много труд и усилия.
"Не изневерихме на хората, които ни изпратиха в парламента. БСП е партията, която доведе до увеличение на МРЗ до 50% от средната. Внесохме закон за доходите за физическите лица, с който искаме да помогнем на младите хора до 26 години да не плащат данък върху заплатите си. Направихме предложение тези, които получават заплата до прага на бедност да не плащат налози и обезщетението за дете до 2-годишна възраст да бъде равно на МРЗ", подчерта Нинова.
"За възрастните поискахме преизчисляване на пенсиите с нов коефициент от 1,35%. Увеличението на заплатите на военните е и част от приноса на БСП", поясни тя.
Отлагането на либерализацията на пазара на ток е наша гордост, защото помогнахме на милиони семейства да не им се увеличават сметките за ток, сподели Нинова.
Тя припомни приноса на БСП за Закона за МВР, в който се защитават трудови и синдикални права, заплащане на нощен труд, заплащане на обезщетение за трудова злополука и увеличаване на заплатите в сектора.
Нинова се позова и на промени в Закона за енергетиката, в който се урежда работното време на работници в ПАВЕЦ, както и на други закони, касаещи трудови и синдикални права на работници и служители.
„Голямата ни битка беше по Закона за колективните искове в защита на хората от злоупотребите на мобилните оператори. Внесохме сигнали до КОНПИ и до главния прокурор за корупционни схеми и практики.
Наше е предложението да се увеличат наказанията за каналджиите на мигранти, отнемане на имуществото им и да няма условни присъди“, обясни Нинова.
По предложение на ПГ „БСП за България“ в НК са се  увеличили наказанията за пияни и дрогирани шофьори,  за отнемане на МПС, както и за детска порнография.
„БСП не влезе в сглобки, в договорки за постове, за регулатори, за министерства, въпреки оферти за това. Останахме твърди и последователни в борбага със задкулисието и паралелната държава, които в това НС бяха легализирани, изпрани и узаконени най-вече през промените в Конституцията. БСПо ставаме категорична алтернатива на това“, обобщи Нинова.
Със своята работа социалистите са защитили социалната програма и социалното лице на партията с битката си за правата на трудещите се, за увеличаването на доходите и борбата с бедността и неравенствата.
„Ще останем в тази линия на поведение и в следващия парламент, защото смятаме, че това са големите проблеми на България. Кражбите и корупцията по времето на Борисов отнемат 10 млрд. лв. на България. След последните 9 месеца сигурно са повече. Ако се преборим за тези пари и поне част от тях се върнат там, където им е мястото, ще има пари за всичко. За нас най-важното е икономиката и индустрията, за да осигурява доходи и те да отиват за истински промени в образованието, здравеопазването, социалната сфера и борбата с демографската катастрофа“, категорична бе  Нинова.

Над 12% от българите нямат банкова сметка

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 89

Държавата взе още 200 млн. лв. заем

автор:Дума

visibility 225

/ брой: 89

Фирмите у нас все по-трудно получават парите си

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 89

Хамас планирала база в Турция

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 89

Силяновска пак пропусна името на страната си

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 89

Макрон: ЕС да смени своя бизнес модел

автор:Дума

visibility 224

/ брой: 89

Още година без мита и квоти за украинския внос

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 89

Знания и пошлост

автор:Деси Велева

visibility 232

/ брой: 89

Предизборни идиотщини

автор:Любо Кольовски

visibility 203

/ брой: 89

Институционално безхаберие

visibility 212

/ брой: 89

Време за преосмисляне

автор:Събина Петканска

visibility 215

/ брой: 89

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ