17 Юни 2024понеделник03:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Анастасова от Троян: Честит празник, колеги! Честит празник на Светите братя Кирил и Методий, на буквите, знанието и българщината!

автор:Дума

visibility 4790

Днес, водачът на листата на „БСП за България” за 11 МИР - Ловеч, заедно с кандидати за народни представители и евродепутати беше гост на тържествата по случай 24 май в Троян.

„Искрено съм щастлива, че се потопих в тази атмосфера на усмивки, на грейнали детски очи, на преклонение пред нашите Първоучители! Всичко това ми е близко, то е смисълът на живота ми! Благодаря за поканата на кмета на общината – Донка Михайлова. Оценявам високо усилията на троянци да запазят и развиват традициите български, да поставят на пиедестал грижата за децата, за тяхното възпитание и образование. Това е и една от причините градът да се развива, да е жив и усмихнат, подреден и сигурен!

БСП поставя образованието като основен приоритет в своята политика. Ние ще отстояваме финансиране на образованието не по-малко от 5% от БВП, както и 1% за висше образование, 0,5% за наука и 1% за култура. Инвестициите в образование и наука са тези, които могат да изведат страната ни до сериозен растеж в икономиката. Средствата, вложени за придобиване на образование и професионална квалификация, на знания и умения на хората, са основен фактор занарастване на тяхната производителност. Възвръщаемостта на тези инвестиции е голямакакто за обществото като цяло, така и заотделния човек. Разбира се, образованието се нуждае от адекватни, а не привнесени или измислени в кабинетите реформи и БСП има волята това да се случи! Само така ще постигнем качествено образование – проблем, чието решение не търпи никакво отлагане!” – сподели Анастасова

Тя се обърна към дейците на образованието инауката с думите:” Честит празник, колеги! Честит празник на Светите братя Кирил и Методий, на буквите, знанието и българщината! Нека държим високо факела на просветата, каквото и да ни струва това! Ние го можем, а България го заслужава!”

Едното платно на "Струма" ще е извън дефилето

автор:Дума

visibility 1318

/ брой: 111

Произвеждаме все по-малко плодове

автор:Дума

visibility 1228

/ брой: 111

Задава се голям излишък на петрол

автор:Дума

visibility 1155

/ брой: 111

Пускат еднодневна винетка за леките коли

автор:Дума

visibility 1111

/ брой: 111

Не давайте партията на търговците

автор:Дума

visibility 1418

/ брой: 111

Трябва ни управление на широка основа

автор:

visibility 1334

/ брой: 111

БСП е жертва на структурите си

visibility 1466

/ брой: 111

Конференция за мир или "път към нищото"

автор:Таня Глухчева

visibility 1331

/ брой: 111

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ