21 Май 2024вторник00:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Съдят Столичната община заради промените по "Патриарха"

Европейският център за транспортни политики смята, че новата организация на движение в центъра на София е незаконосъобразна

/ брой: 86

автор:Дума

visibility 2045

Европейският център за транспортни политики дава на съд Столичната община заради новата организация на движението по бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша" и ул. "Проф. Ф. Нансен" в София. От неправителствената организация заявяват, че внесените документи в съда съдържат конкретни аргументи и точните текстове на неспазените разпоредби. Според тях управляващите демонстрират опасно поведение, защитавайки желанията на една малка част от ползващите пътната инфраструктура на София. Те са категорични, че новата организация на движението създава не само неудобства, а и очевидна предпоставка за възникване на инциденти и увеличаване на замърсяването на въздуха.
"С всеки изминал час е все по-ясно, че светкавичното й въвеждане не просто създава неудобства и неудовлетворение за много жители и гости на столицата, а е очевидна предпоставка за възникване на инциденти, увеличаване на замърсяването на въздуха, повод за конфликти", смятат от центъра.
От съобщението на ЕЦТП става ясно, че един от проблемите е свързан с велоалеите, с които се удовлетворявали само желанията на любителите на придвижването с велосипед за сметка на останалата част от хората. Липсвала и защитена аргументация за това как новоразчертаните места за паркиране ще подобрят условията за придвижване и престой в центъра на София. "Директното премахване и на стоянката за таксита на бул. "Витоша" също е предпоставка за възникване на конфликтни ситуации", пишат още в мотивите си от организацията.
Оттам недоумяват по какъв начин и на база на какъв опит е изготвен планът за новата организация, от къде са взети за пример добри и работещи практики, както и с кои институции е съгласуван този очевидно незаконосъобразен проект. От Европейския център изразяват несъгласие и, че общественото мнение не е взето предвид.
За втора вечер в сряда жители на центъра на София излязоха на протест срещу новата организация и  затвориха за повече от час кръстовището на "Патриарха" и "Фритьоф Нансен".

Енергетиката катастрофира при ГЕРБ и ПП-ДБ

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 92

"Булгаргаз" продава капацитета си в турските терминали

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 92

Харчим най-много за храна и жилище

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 92

Майдан в Грузия?

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 92

Косово подобрява социалното подпомагане

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 92

Накратко

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 92

Порои и наводнения в Западна Европа

автор:Дума

visibility 301

/ брой: 92

Странни статистики

автор:Евгени Гаврилов

visibility 334

/ брой: 92

Не разпилявайте гласа си

автор:Дума

visibility 334

/ брой: 92

Проповедниците на лъжата

автор:Александър Симов

visibility 319

/ брой: 92

Не харесвам привилегиите на политиците

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 92

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ