28 Септември 2020понеделник01:23 ч.

Снимка Емилия Костадинова

Президентът дава алтернатива на илюзорния свят на Борисов

Наследството на катастрофиралата автокрация е изключително тежко, заяви Румен Радев

/ брой: 150

автор:Дума

visibility 607

Наследството на катастрофиралата автокрация е изключително тежко и можем да го преодолеем само с активна воля и единна гражданска позиция. Това заяви президентът Румен Радев при откриването на форум, на който бе представена първата част от т.нар. Национален стратегически документ, разработен от Стратегическия съвет към държавния глава. Представянето бе в резиденция "Бояна", а основен говорител е проф. Александър Маринов, който ръководи разработването на проекта.

Радев разясни защо е пристъпил към разработването на този документ и какво цели той. От думите му стана ясно, че вижда този стратегически план като алтернатива на сегашното управление. "Пред нас е примерът на авторитарното управление през последното десетилетие, на подмяната на идеите от пропагандата, на суровата действителност от пиара, на законността и обществения морал от лоялността към вожда и партията-държава. На законността от задкулисните договорки", заяви президентът. Според него тази порочна система е въвела страната в днешната дълбока криза и и е върнала историческия часовник на България към зората на прехода, когато се учехме да говорим свободно и да провеждаме честни избори. Президентът е на мнение, че българите все по-често си задават въпроса какво трябва да направим оттук нататък, така че да се избегне повтарянето на тази управленска катастрофа, за да се гарантира демократичното развитие на обществото и излизането от демографската криза. Той припомни, че призивите за оставки и честни избори с машинно дистанционно гласуване са факт.

Държавният глава изтъкна, че премиерът Бойко Борисов така и не е посмял да излезе от създадения от самия него илюзорен свят и преди ден отново заяви, че България е била в челото на най-бързо развиващите се европейски страни по статистика.

Радев отбеляза, че резултатите от дейностите на Стратегическия съвет съвпадат с исторически за страната момент, когато "българите излязоха от апатията и хипнозата на пропагандата, когато открито и без страх изричат истината за превзетата държава, за лъжите и арогантността и грабежа на управлението, когато демонстрират своята решимост да си отвоюват държавата от мафията".

Стратегическият документ ще бъде представен на три етапа, които включват анализ на състоянието в страната, идентифициране на причините на това състояние и формулиране на стратегически предложения и условията за тяхната реализация.

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 723

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 785

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 385

/ брой: 182

Един милион жертви на коронавируса в света

автор:Дума

visibility 107

Армения обяви военно положение

автор:Дума

visibility 203

Армения и Азербайджан пред война

автор:Дума

visibility 306

Самолет катастрофира в Украйна, десетки жертви

автор:Дума

visibility 1919

Лекари и медии срещу пандемията

автор:Ева Костова

visibility 55

/ брой: 183

От БСП зависи как страната ще излезе от тежката криза

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 183

Датата

автор:Дума

visibility 61

/ брой: 183

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 1522

/ брой: 182

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ