20 Април 2024събота03:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Над 30% от хората разчитат на различни продукти, за да се почувстват по-добре

Сладоледът и бонбоните развалят настроението

Необходими са само 16 минути след хапването на дадена храна, за да окаже тя осезаем ефект върху организма

/ брой: 14

автор:Дума

visibility 537

Сред хранителните продукти, които развалят настроението, са сладоледът, бонбоните, поничките, алкохолът, газираните и енергийните напитки, бургерите, пицата, тортите, белият хляб, чипсът и млечният шоколад. Данните са от проучване, направено във Великобритания сред 2000 души, цитирано от "Дейли стар". Изследването разкрива също, че кафето, черният шоколад и дребните безкостилкови плодове, гроздето, йогуртът, яйцата, сьомгата, портокалите, ябълките, пъпешите, мангото, гъбите, авокадото, зелените листни зеленчуци и зеленият чай са сред храните, които правят хората щастливи.

Резултатите от проучването показват, че са необходими само 16 минути след хапването на даден продукт, за да окаже той осезаем ефект върху настроението.

"Не е изненадващо, че храни с високо съдържание на сол и мазнини, като бургери, пица и чипс, са на челните места в списъка с продукти, способни да допринесат хората да се почувстват зле. За сметка на това, свежи плодове или ядки ни карат да се чувстваме добре, след като ги похапнем. Вярваме в силата на природата и във въздействието на природосъобразното хранене върху живота ни. Хранейки се по-естествено, зареждаме не само телата си, но и нашите умове и души", сподели Хейли Мъргет, бранд мениджър в компания Kallo, по чиято поръчка е направено допитването.

Близо половината от участниците в него признават, че има храни, които ги карат да се чувстват добре, докато ги хапват, но скоро след това настроението им спада. Една трета от анкетираните споделят, че разчитат на различни продукти, за да се почувстват по-добре.

Хората консумират дадени храни и едва след това осъзнават, че им въздействат неблагоприятно около десет пъти месечно или над два пъти седмично, показва още проучването.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ