24 Април 2024сряда17:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Топ 3 френски десерти: Внесете сладкия вкус на Франция във вашата кухня!

/ брой: 224

автор:Дума

visibility 1593

Запомнете тези три думи: пухкавост, кремообразност и деликатност, защото те са ключът, който ще ви накара да се влюбите във френските десерти. Не е изненадващо, че думата „десерт“ намира своя произход от френския термин dessevir (la table), което означава „да изчистим масата“.
Днес, почти четири века след като десертите започнаха да стават популярни, френската кухня все още третира хората от цял свят с възхитителни десерти. Без значение какъв вид френски десерт похапвате, има само една дума, която да опише тези сладки удоволствия: щастие.



Палачинки

Световно известните тънки френски палачинки са идеални тъй като могат да бъдат сладки, пикантни и да бъдат пълни с всичко, което харесвате! Въпреки че най-известните и класически френски палачинкиса тези, наречени crêpes Suzette, поднесени със сос от портокал, масло и захар, препоръчвам ви да следвате основната рецепта и оставете въображението си да се развихри!

Съставки:
1 чаша брашно универсално
Щипка сол
2 чаши мляко
3 яйца
2 супени лъжици несолено разтопено масло
1 супена лъжица захар (по желание)

Подготовка:
Смесете всички съставки в блендер до гладкост. Загрейте тиган за палачинки и намажете много леко с масло. Изсипете тестото и завъртете, за да покрие дъното на тиган. Гответе 2 минути, до златисто и го обърнете. Гответе още една минута. Повторете с останалото тесто и се наслаждавайте!
 


Крем брюле

Е, нека бъдем честни, ваниловият крем винаги е успех. Защо да не добавите малко кремообразност към английския крем, и да го покриете с карамелизирана захар, за да се насладите на класическото кремово брюле (буквално означава „изгорял крем“)? : Просто и вкусно. Захарната кора е ключът. Един от най-вкусните кремове брюле може да опитате в Смокини ресторант Пловдив център.


Съставки:
5 жълтъка
5 супени лъжици бяла захар
1 супена лъжица кафява захар
1 шушулка ванилия (или 1 ч. Л. Ванилов екстракт)
250 мл сметана за готвене
 

Приготвяне:
Разбийте заедно жълтъците и 4 супени лъжици бяла захар до гладкост. Разбъркайте ванилията и сметаната. Изсипете сместа в 4 рамкинки и ги поставете в печен тиган, напълнен с вода (до половината от рамекините). Печете в предварително загрята фурна (150 ° C) за най-малко 45 минути. Вземете ги от водата, поставете ги в хладилника за 2 или повече часа. Сега смесете останалата бяла захар с кафявата захар и я поръсете върху върха на крема и карамелизата с горелка или бързо под скарата.

 


Макарони

Пригответе се за най-хубавото лакомство! Мосю Макарон е тук. Шикозният френски сандвич с бисквитки е крехък отвън и дъвчащ отвътре. Измислени в популярния парижки сладкарски магазин Ladurée, макароните имат репутацията на много трудни за производство), но това е по-скоро мит за мен. Ако следвате основните ми съвети, ще го получите просто парфе!

 

Съставки:
⅔ чаша бадемово брашно
3 белтъка
1 ½ чаша захар за глазура
5 супени лъжици гранулирана захар
пълнеж

 

Приготвяне:
Смелете захарта с бадемовото брашно и я пресейте два пъти в купа. Разбийте белтъците от яйцата с миксер на ръка и когато пенесто добавете захарта за глазура. Разбийте за още две минути, докато стегне. С помощта на шпатула сгънете бадемовата смес внимателно в сместа до паста. Поставете тестото в сладкарска торбичка и тръбопроводите малко кръгчета върху лист пергамент, предварително поставен върху тавичка на фурна. Докоснете тавата за печене, за да уредите пастата. Оставете кръгчетата на сместа да изсъхнат за 30 минути. Загрейте фурната (150 ° C), гответе в продължение на 14 минути и не забравяйте да отворите фурната наполовина през готвенето, за да може да излезе всяка пара. Затворете вратата и завършете готвенето. Извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат в стелаж за торта. Пригответе пълнежа, който харесвате (маслен крем, шоколадов, конфитюр ...) и сглобете вашите макарони. 
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 352

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 368

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 293

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 463

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 381

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 287

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 391

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ