20 Април 2024събота01:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

В Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа

Дебютантката Стела Йосифова е създала пленителен празничен роман за деца и възрастни

/ брой: 230

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 1706

По Коледа стават чудеса - магия се носи във въздуха, а хората стават по-добри... Една такава омагьосваща история, изпълнена с надежда и вяра в силата на доброто, разказва романът за деца "Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа" на младата дебютантка Стела Йосифова (издание на "Книги за всички").

Майкъл Докърти е готов на всичко, за да спаси шоколадовата фабрика на прадедите си и да възвърне някогашния й просперитет. Изправен пред опасността да я загуби, той решава да открадне рецептата на най-популярния шоколад в света - Choco-Dreams. Двамата със сина му Даниел се отправят на север, към Лапландия, страната на Дядо Коледа, за да открият тайнствената фабрика, произвеждаща този шоколад... "Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа" е книга, която може да стопли душата и в най-мразовитата вечер. 

Любовта към литературата е нещо прекалено хубаво, за да се зароди изведнъж. И при Стела Йосифова е така. Израства с огромна библиотека вкъщи, заемаща цяла стена, до тавана. Като малка слуша приказки, които са нейният коректив за доброто и лошото в света. Започва да чете приключенски и романтични книги и те я омагьосват. В училище няма усещането, че просто учи литература и философия. Тези предмети са нейната душа, неделима част от същността й. Завършва журналистика в Бургаския свободен университет.

Идеята за "Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа" хрумва на Стела една зимна вечер, докато чака майка й да се прибере от работа, а на масата има една шоколадова вафла. И докато изпитва удоволствието, като я яде, в главата й се заражда идеята за забавната история за Майкъл и Даниел, за тяхното приключение. И просто сяда и написва на един дъх тази история.

Романът е богато илюстриран от талантливата художничка Антонина Бабукчиева.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ