14 Декември 2019събота19:57 ч.

Кирил Бошов

Внесоха сделката за ЧЕЗ в КЗК

/ брой: 155

автор:Дума

visibility 139

Купувачът на българските активи на чешката енергийна компания ЧЕЗ "Еврохолд" е внесъл за одобрение от КЗК на сделката за придобиване на българските активи на ЧЕЗ, съобщиха от българския застрахователен холдинг вчера. ЧЕЗ и "Еврохолд" подписаха на 20 юни 2019 г. договор за закупуването на 67 на сто от електроразпределителното и електроснабдителното дружество в Западна България. За финализирането на сделката на стойност 335 млн. евро трябва одобрението на КЗК и Комисията за енергийно и водно регулиране, която в момента разработва критериите за оценка на подобни сделки.

От "Еврохолд" са обявявали, че плановете са до края на годината да получат зелена светлина за приключването на сделката и да получат акциите от шестте дружества на ЧЕЗ. Холдингът смята да финансира транзакцията със синдикиран заем за 300 млн. евро от германската Дойче банк и японската "Номура". Купувачът все още не е получил одобрението на Комисията за финансов надзор за проспекта за увеличение на капитала му на Българската фондова борса с 80 млн. евро, към който вече имало заявен интерес. От холдинга обаче преди време обявиха, че са притеснени, ако се забави листването на новите акции, защото разполага със 120 млн. евро от листна преди три години на фондовата борса в Дъблин облигационна емисия за 200 млн. евро, от която към момента били записани само 80 млн. евро.

"Добрите оперативни резултати през първото полугодие ни дават още по-стабилна основа за разширяване на бизнеса и навлизане на нови пазари", коментира в съобщението на финансовите резултати Кирил Бошов, председател на УС на "Еврохолд". Преди време от холдинга казаха, че планират да се освободят от автомобилния и лизинговия си бизнес. 

БСП прави законопроект за контрол на главния прокурор

автор:Дума

visibility 95

На 26 април социалистите пряко ще изберат лидера си

автор:Дума

visibility 458

Перник минава на нов воден режим от понеделник

автор:Дума

visibility 132

Автобусните превозвачи започват протести от днес

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 240

Близо 17% по-малко пари по аграрната европрограма

автор:Дума

visibility 249

/ брой: 240

Бонус-малус се отлага за пореден път

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 240

Джонсън вече мисли за реформи в страната след Брекзит

автор:Дума

visibility 121

Борис Джонсън ликува, обеща Брекзит на 31 януари

автор:Дума

visibility 307

САЩ пак размахаха санкционната тояга

автор:Дума

visibility 485

/ брой: 240

Натиснатият бутон

автор:Ивелин Николов

visibility 461

/ брой: 240

Бъдещето от филмите идва до пет години

автор:Георги Георгиев

visibility 406

/ брой: 240

За Шекспир, Вазов и шестокласниците

visibility 553

/ брой: 240

Датата

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 240

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ