24 Април 2024сряда12:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Яденето на шоколад има важни правила

/ брой: 57

автор:Дума

visibility 930

Ако сте сред мнозинството, което се тъпче с шоколад напълно погрешно, може да се възползвате от съветите на британска експертка по сладки и захарни изделия за правилното похапване на любимото изкушение, пише "Дейли стар". Според специалистката Сара Хартнет любителите на това лакомство не трябва да го поглъщат за секунди, а е добре винаги да го оставят за малко върху езика. Именно докато парченцето се топи на телесна температура, е моментът да му се насладим, преди да го изядем. По този начин се усеща истинският вкус на шоколада, а удоволствието трае по-дълго.

Хартнет съветва също да подушваме сладкото изкушение преди да го поставим върху езика. Шоколадът е мултисензорно преживяване, а ароматът му съставлява 80 процента от вкуса. Помирисването подготвя сетивата ни за лакомството и изпълва устата ни със слюнка, обяснява експертката. Гледайки го, виждайки блясъка му, когато е добре темпериран, подушвайки го, вслушвайки се в звука на отчупващото се парченце - всичко това ни помага максимално да се насладим на шоколада, допълва Хартнет.

Отиваме на избори като доказана алтернатива

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Всеки десети родител отказва задължителна ваксина

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Партия "Средна европейска класа" напуска ПП-ДБ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 1

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 1

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 2

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ