27 Април 2024събота05:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Дертът е наш

/ брой: 172

автор:Ина Михайлова

visibility 3821

Съдът регистрира ДОСТ, партията на Местан. Дерта на Доган. Учудени да има? А бяха времена, когато протестите с тоги се съпътстваха от речи за чест и морал. Върховните магистрати си измиха ръцете с буквата на закона. И с "хипотетичните" доводи на инстанцията под тях.
Крайният резултат е ясен. Рисковете за България, свързани с проекта на Местан, нараснаха. А държавните институции, които трябва да бдят за националните ни интереси, или проспаха проблема, или им затвориха очите. Заради съображения.
Къде бяха ДАНС, МВР и прокуратурата, когато Лютви Местан организираше митинги из страната, на които се говореше на турски език и се отправяха явни закани към християните? Къде бяха специалните служби, когато Местан се криеше в турското посолство, а политици предупреждаваха, че се извършва държавна измяна? Защо никой не ги извика да обяснят причините за изявленията си? Къде беше държавата, когато Местан, лидер на нерегистрирана партия, се срещна с Давутоглу? Или когато в Турция на възглавничка с шествие му носеха надписа ДОСТ? И никой не реагира на съобщението, че е предал на турския премиер и лидер на управляващата партия поздрави от българския му колега Бойко Борисов. Редно ли беше? А така ли е? Къде бяха съответните служби да проверят всички изявления, че ДОСТ е протурска партия, че получава сериозна финансова подкрепа от Ердоган, че турският президент вече си има партия в България? Всички се ослушваха. Свиваха се. И тайно се надяваха българският съд да свърши работа. Как? Само с въображението на един съдия не става.
Турските сериали, казва вицът, обикновено продължават по 300 епизода, а турските преврати - по 3 часа. Какво ли ни чака нас в следващите три месеца и три години. Най-важното качество на парите е в тяхното количество. При ДОСТ нямат проблем. Ще го разберем още на първите избори с гласовете на българските изселници в Турция. Само че дертът с ДОСТ не е на Доган, а на всички нас.

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ