29 Април 2024понеделник13:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Прогнозират поскъпване на говеждото и агнешкото месо

/ брой: 8

автор:Дума

visibility 13

Ръст от 15 на сто се очаква при цените на говеждото месо през месец януари спрямо ноември 2016 г., се казва в доклад на Центъра за икономически изследвания в селското стопанство - CAPA. Очакванията са цената на тон говеждо месо да достигне 4300 лв. Според експертите липсата на ясно откроено направление за производство на говеждо месо, тъй като предлагането идва основно от стадата за мляко, понижава качеството и намалява конкурентоспособността, се казва още в доклада на САРА.
Цените на агнешкото месо също се очаква да се повишат заради наближаване сезона за традиционно по-високата му консумация. Цените на производителите на свинското месо продължават да бъдат по-ниски, като за януари прогнозите са за около 3400 лв. за тон - по-ниски от тези през октомври и ноември. Цените на пилешкото месо през ноември и декември бележат известен ръст, но все още не са достигат нивата от предходните месеци. Очакванията на експертите са тон пилешко през януари да се продава за 2700 лева.
Една от основните слабости на производството на месо е именно в кланиците, като изкупната цена на живи животни в страната е една от най-ниските, но когато месото напусне кланицата, цената му вече е над цената на това месо в други страни, преки конкуренти.
 
 

Опонентът ни е паралелната държава

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 81

1,3 млн. българи живеят с доходи под прага на бедност от 638 лв.

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 81

Сключен е договор за шумоизолираща преграда над с. Чурек

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 81

Българчетата са на първо място в света по пушене

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 81

БСП успя да запази работните места в мините

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 81

"Боташ" не иска прекратяване на споразумението с "Булгаргаз"

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 81

Новите двуетажни влакове пристигат през 2026 г.

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 81

Fitch очаква политическата криза пак да отложи еврото

автор:Дума

visibility 148

/ брой: 81

Хиляди испанци подкрепиха Санчес

автор:Дума

visibility 144

/ брой: 81

Нелегални мигранти с менте лични карти

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 81

САЩ и Китай трябва да са партньори

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 81

Накратко

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 81

Загинал на работа

автор:Аида Паникян

visibility 145

/ брой: 81

Маските паднаха

visibility 145

/ брой: 81

Украйна – камикадзе на САЩ

автор:Юри Михалков

visibility 142

/ брой: 81

БСП е алтернатива за развитието на България

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 81

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ