Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Ноември 2017 | Събота
 
вход регистрирай се

България

Уволнената Тодорова не е върната на работа в СМГ

Велиана Христова

31. Август 2017 , брой: 170   343   0След като завчера уволнената учителка от СМГ Петя Тодорова съобщи в телевизионно интервю, че е върната на работа, вчера се разбра, че това не е вярно. Зам.-директорът Ивайло Ушагелов си позволи да върне на работа Тодорова, но директорът Антони Стоянов коригира това, обясни Мария Петрова, участничка в пореден протест пред гимназията в защита на директора. Петрова е съпруга на бивш зам-директор на СМГ, който е в чужбина и вече не работи в гимназията.    
Тодорова бе уволнена, след като подписа неправомерен протокол в МОН, който лишаваше от участие в националния кръг на математическото състезание "Европейско кенгуру" 130 деца от СМГ. Протестиращите в защита на директора вчера заявиха, че след уволнението Тодорова е организирала протест срещу директора с викане на медии и публичен шум, вместо да отнесе трудово-правните си претенции в съда, какъвто е редът. 
Разправия избухна вчера, след като зам-директорът Ушагелов ненадейно се появи с две учителки и грубо се нахвърли срещу Петрова, обвинявайки я, че се представя за негова съпруга. Жената обясни отново, че съпругът й е в чужбина, а двете учителки от протестиращите срещу Стоянов - Минчева и Караджова, се възмущаваха, че колежките им довели в защита на Стоянов ученици, които не са от СМГ. Оказа се, че децата посещават курсове в СМГ. "Най-накрая се намери един прекрасен директор - млад, енергичен и почтен, който се е отдал единствено и само на интереса на децата и направи от СМГ училище номер едно", заяви учителката Милена Аврамова. "Забраняваме му да подава оставка. Надяваме се да се обединим, да решим проблема заедно всички, да не петним СМГ и на 15 септември да посрещнем децата заедно с директора Стоянов", добави тя.

                     Още
 

 

 

България

  • Елена Йончева показа нови кадри - в 7,52 ч. на 21 ноември преградното съоръжение е като прегазено с булдозер
    24. Ноември 2017 231
    583
    1

    Нови доказателства, че струващата близо 200 млн. лв. телена ограда по границата с Турция продължава да се разпада, представи вчера Елена Йончева. На снимките, направени в района на Малко Търново в 7,52 ч. на 21 ноември, се вижда, че т. нар. преградно съоръжение е смачкано на земята като прегазено с булдозер. "Става въпрос за огромна корупционна...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"