26 Април 2024петък11:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Фикус в стаята

/ брой: 7

автор:Павлета Давидова

visibility 716

Какви точно са приоритетите на страната ни за прословутото българско европреседателство? На правителството основна мисия май е да не показва на чужденците, че в България има недоволни, протестиращи и бедни. Затова всяка форма на недоволство и всяко престъпление вече се тълкуват като саботаж на великото българско домакинство на още по-великия международен форум. В социалните мрежи валят предположения, че за една госпожа министър приоритет е да търси достатъчно цветни костюмчетата, с които да си прави снимки край кацащите самолети. За друга пък мисия номер едно била да се свети името премиерско - жената отсега си търсела нов пост за след шест месеца.
Обаче какво целим като държава-домакин на Съвета на ЕС, това потъна в някакви витиевати изречения, които така и не убедиха обикновения гражданин в смисъла от цялата патаклама. След последния КСНС Корнелия Нинова се оплака как в документите пишело, че при председателството, обсъждайки общата отбранителна политика, България ще бъде "безпристрастен посредник в разговорите". Къде замина гербаджийското самочувствие? Нима България за пореден път само ще седи тихо и ще кима в опит да се хареса на този или онзи? Какво ни пречи да сме активни, да предлагаме, да обсъждаме и отстояваме себе си? "Защитник на общата позиция на съвета" - дотам ли се изчерпва визионерството на управляващите? Не може ли ние да бъдем мотора на важни политики и решения? Къде загубихме онзи горд и непримирим български дух? Кога точно станахме послушни кученца с неясен господар?
Дъним се по безброй параграфи, пропадаме в десетки класации... Нима това е причината Бойко Борисов и министрите му да се скатават в ъгъла, опитвайки се да минат за фикуса в стаята? Време е за активност, а не за пасивност. По възможност смислена, а не опираща само до снимки и потупване по рамото.
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ