Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Септември 2018 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Няколко думи

Да й видим сметката!

Ина Михайлова

24. Април 2018 , брой: 78   1714   0Ти получи ли сметката за парно? Шок, нали? А чу ли обяснението на "Топлофикация София"? Двоен шок. Абсурд до абсурда!
Но топлофикация е в състояние да обори всички закони на физиката. Накараха ни да плащаме за пренос, превоз, докарване, довеждане и какво ли не на топлото. От което не ни стана по-топло. По съседски се дебнем, хващаме и вадим очите, а накрая от ТЕЦ-а ни прибират и последната стотинка.
Сега ще поревем и ще зачакаме изравняването на сметките. Което ще продължи цяло лято. Докато ни "видят сметката", а на топлофикация й излязат "сметките".
Странна работа. По времето на "лошия комунизъм" хем плащахме малко, хем "топлото" беше на печалба. Сега само загуби и растящи цени. В топлото ни друсат с повече, а в студеното мръзнем заради аварии. Като връх на сладоледа плащаме не само за онези, дето мамят и не плащат, ами и за това, че не ползваме парно. Все едно да дължим пари на съседа, дето яде пържоли, заради аромата, който дишаме.
Спасение от робията няма. Абонат ли си - с доживотна присъда си. Затова - съд до дупка! И да й видим ние сметката на топлофикацията. Само се питам - онези от "топлото" кога ли ще започнат и да ги бият?

 

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"