09 Ноември 2025неделя00:09 ч.

Министър Иван Пешев премира българските тенисисти Иван Иванов и Александър Василев

автор:Дума

visibility 15244

Министърът на младежта и спорта Иван Пешев премира по Наредба №5 поставените под №1 и №2 в юношеския тенис Иван Иванов и Александър Василев, както и техните треньори Кристин Грозданов и Михаил Петров. Това се случи преди началото на срещата на националния отбор по тенис срещу тима на Финландия от Световна група I за Купа "Дейвис" в Пловдив.

В края на миналата седмица двамата играха изцяло български финал на US Open в турнира при 18-годишните. В двубоя помежду им Иванов спечели втората си титла от Големия шлем при юношите след тази от "Уимбълдън" през юли.

За двете титли Иван Иванов получи премия от 30 000 лева. Александър Василев бе премиран с 10 000 лева за достигането до финала в САЩ. Треньорите Кристин Грозданов и Михаил Петров получиха съответно 15 000 лева и 7 000 лева.

Министър Иван Пешев връчи чековете на двамата ни таланти преди техните срещи срещу финландските си съперници, а на треньорите наградите връчи зам.-министърът на младежта и спорта Димитър Георгиев.

При победа над Финландия тимът ни ще играе квалификация за участие във финалите за Купа "Дейвис" през 2026 г., а при загуба ще трябва да се изправи в бараж за оставане в Световна група I.

В състава, обявен от капитана на България Валентин Димов, попадат още Александър Донски, Пьотр Нестеров и Янаки Милев.

Министър Пешев пожела успех на българските тенисисти в двубоите и изрази надежда за добро представяне на корта Пловдив.

Просто един ден в България

автор:Дума

visibility 3613

/ брой: 209

Извън контрол

автор:Иван Таков

visibility 4792

/ брой: 209

Дееволюцията на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 4882

/ брой: 209

Цензурата вече не се нуждае от забрана

visibility 2835

/ брой: 209

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ