29 Март 2020неделя00:47 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Снимка БГНЕС

Томас Бах: Отлагането беше неизбежно, но изисква жертви от всички

/ брой: 58

автор:Дума

visibility 142

Президентът на МОК Томас Бах направи специално видеообръщение към спортистите ден след отлагането на Олимпиадата в Токио за 2021 г. "Всички замесени в организирането и провеждането на Олимпийските игри ще трябва да направят жертви и компромиси, за да отложим Игрите с една година."
Той ще проведе днес конферентен разговор с всички 33 международни спортни федерации, чиито спортове са част от олимпийската програма, за да бъдат обсъдени вариантите за нови дати за 32-рата олимпиада.
"Трябва да прегледаме опциите И да вземем предвид спортния календар около Игрите и много други фактори. Трябва да стигнем до решение възможно най-скоро, но мнението на всички засегнати да бъде взето предвид. Задачата на МОК е да реализира олимпийската мечта на всички спортисти. Отменянето на Игрите бе обсъждано и обмисляно, но от самото начало бе ясно, че това не е нещо, което МОК иска да направи. Японците са ни приятели и се радвам, че проявиха разбиране за това тежко решение. Олимпиадата през 2021 г. ще бъде празник на победата над коронавируса. Ние винаги се вслушваме в спортистите. Те и здравето им са най-важната част в това решение. Разговаряхме с 200 спортисти, никой не поиска Игрите да бъдат отменени, а само отложени", завърши Бах.

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ