09 Август 2020неделя11:40 ч.

Кметът на столичния район "Изгрев" д-р Делян Георгиев и заместникът му Цветелин Софрониев обсъдиха със зам.-председателя на БСП Кирил Добрев предизвикателствата пред местната политика и приоритетите, който районната управа ще следва през 2020 г.

11 столични поликлиники са във финансов риск

/ брой: 90

автор:Деси Велева

visibility 266

11 столични общински лечебни заведения за доболнична помощ са във финансов риск, стана ясно на заседанието на комисията по здравеопазване към Столичния общински съвет. На нея бе гласувана методиката, по която поликлиниките и медицинските центрове ще могат да кандидатстват за целеви заеми. Те са били категоризирани според паричните си средства, разходите за възнаграждения и разходите за осигуровки за изминалите два месеца в извънредно положение. По тези критерии 11 ДКЦ са определени като рискови, 2 са в умерен риск, а други 11 са в добро финансово състояние въпреки намаления обем на медицинската дейност. ДУМА припомня, че преди три седмици Столичният общински съвет прие доклад, според който закъсалите поликлиники ще получат общо 1 млн. лева целеви заем от общината, за да платят основно на персонала си. На последната сесия съветниците трябваше да разгледат доклад за осигуряване на финансова помощ за общинските болници, но така и не стигнаха до тази точка. Според нея болниците ще получат по-рано част от парите, които им се полагат за дейности като лечение на неосигурени пациенти или по пътеки, които не се плащат от НЗОК.

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 249

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 241

/ брой: 150

Турция ще произвежда електромобили

автор:Дума

visibility 3

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 654

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1174

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 461

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ