23 Април 2024вторник11:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

2000 секции ще са без видеонаблюдение

/ брой: 56

автор:Дума

visibility 41

Видеонаблюдение в реално време при броенето на бюлетините на 2 април няма да бъде осъществимо в между 1000 и 2000 секции в страната. Става дума предимно за места, разположени във високопланински области, където покритието на мобилната мрежа е слабо или липсва, обяви изпълнителният директор на "Информационно обслужване" Ивайло Филипов, който направи демонстрация и на устройствата на видеонаблюдение и запис за деня на вота.
Трите мобилни оператора не могат да дадат точна бройка колко избирателни секции няма да имат обхват, но са уверили, че ще направят всичко възможно да усилят сигнала в изборната нощ, осигурявайки и мобилни екипи по места. Там, където няма да може да се осъществи излъчване в реално време, устройствата ще записват дейността по броене на бюлетините, а след приключването на изборния ден записът ще бъде качван на съответната платформа. Записите ще бъдат сваляни приоритетно паралелно с компютърната обработка на данните от гласуването. Платформата няма да бъде разположена в България, а в една от най-големите компании-гиганти, които предоставят "облачни услуги".
Министърът на електронното управление Георги Тодоров разясни, че 5% от закупените 12 130 мобилни устройства ще служат за резерва, ако в деня на вота някое от тях се повреди.

Токът за бита остава регулиран поне още година

автор:Дума

visibility 495

/ брой: 76

Поръчката за бързите влакове до морето "дерайлира"

автор:Дума

visibility 558

/ брой: 76

ДАИ е с нов автопарк за над 6,3 млн. лв.

автор:Дума

visibility 456

/ брой: 76

Фискалният резерв се оказа 10,9 милиарда лева

автор:Дума

visibility 501

/ брой: 76

Канарските острови на бунт срещу туристите

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 76

2400 евро за раждане на дете в Гърция

автор:Дума

visibility 609

/ брой: 76

Задържан за бомбена заплаха в Дания

автор:Дума

visibility 517

/ брой: 76

Накратко

автор:Дума

visibility 512

/ брой: 76

Пълзяща цензура

автор:Нора Стоичкова

visibility 590

/ брой: 76

Ех, бедни Главчев...

visibility 674

/ брой: 76

Тръмп не е изход

visibility 534

/ брой: 76

Договорът с "Боташ" е един от най-корупционните

автор:Дума

visibility 537

/ брой: 76

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ