30 Октомври 2020петък10:37 ч.

30% от заетите в туризма са загубили работа

/ брой: 182

автор:Дума

visibility 861

Туристическият сектор в България изпраща най-трудния летен сезон със спад на туристите от близо 80%. Така обобщи резултатите за сектора изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова пред Нова телевизия. Прогнозите показват загуба на туристи от летния туристически сезон в рамките на близо 80%. Това са данни, верни не само за България, но и за конкурентни наши дестинациФ, посочи Карастоянова.

Голяма част от работните места в сектора са били запазени, твърди Карастоянова. "Това беше възможно със социално-икономическите мерки. Близо 25-30% от заетите обаче загубиха работата си в туристическия сектор поради невъзможността той да функционира", съобщи тя. Хотелите, които успяха да отворят и посрещат туристи това лято, ще затворят до края на септември, прогнозира Карастоянова. Коментира се и проблемът от възможни фалити и невъзможността да се обслужват кредити. "Така може да се окаже в един момент, че банковият сектор е собственик в туризма. Това е една много лоша перспектива", заяви тя.

Карастоянова каза, че след КОВИД българският туристически сектор не би могъл да продължи да съществува по познатия начин досега. "Държавата следва да влезе като инвеститор. Да се заложат генерални планове за развитие на инфраструктурата до туристическите обекти като помощ за тяхната социализация", призова тя.

Франция под карантина

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 207

Ислямист закла трима в църква в Ница

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 207

В Скопие са отхвърлили българския компромис

автор:Дума

visibility 313

/ брой: 207

Ереван: Баку отхвърля прекратяването на огъня

автор:Дума

visibility 180

/ брой: 207

Датата

автор:Дума

visibility 157

/ брой: 207

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ