20 Април 2024събота11:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

5000 по-малко безработни до 24 г. за април

Усвояваме 110 млн. евро по програма "Младежка гаранция"

/ брой: 114

автор:Мила Христова

visibility 1221

През март регистрираните безработни до 24-годишна възраст са близо 3151 по-малко спрямо същия месец на миналата година, а през април  са намалели с 5000 души спрямо миналия април. Това съобщи зам.-министърът на труда и социалната политика Светлана Дянкова след заседанието на правителството. Дянкова подчерта, че благодарение на изпълнението на стратегията за Европейска младежка гаранция 1005 са преминали курсове на обучение, 650 са обучените по ключови компетентности, 86 са били стажанти. 6392 младежи до 24 г. са започнали работа в реалната икономика, а по субсидирана заетост - 2807. Зам.-министърът посочи, че за 4-те месеца, откакто съществува националният план за младежката гаранция за младежта, в програмата са включени 10 298 души до 24 години. В резултат броят на регистрираните младежи на тази възраст намалява и към 30 април са 31 108 безработни.
Социалното ведомство отчете успехи и по мерките за намаляване на безработицата сред младежите до 29 години. Броят им спада с близо 7000 от началото на годината. 68 290 са безработните младежи до 29 години. 15 000 младежи са заети в реалната икономика, а над 5000 са ангажирани в субсидирана заетост, включително в програми за стажуване и чиракуване. За 2014-2015 г. средствата, определени за България от Еврокомисията по Европейската младежка гаранция, са близо 110 млн.евро. Заедно с националното съфинансиране сумата по програмата възлиза на 240 млн.лв.
 

Променят Закона за насърчаване на заетостта заради ЕК

Правителството предлага на Народното събрание да направи промени в Закона за насърчаване на заетостта, за да бъдат отстранени констатации на Европейската комисия за несъответствие с европейското законодателство. ЕК смята, че със задължението за регистрация на всички посреднически договори, сключени с чуждестранни работодатели, и при въведен 5-годишен срок на валидност на удостоверенията се ограничава свободата на установяване и на свободно предоставяне на услуги. С промените ще се отменя регистрацията на посредническите договори и отпада дискриминационният елемент спрямо посредниците за наемане на работа в чужбина, като се въвеждат съпоставими изисквания за осъществяване на дейността по отношение на всички посредници, работещи в България. Това ще доведе и до намаляване на регулаторната тежест и административните разходи за бизнеса предвид отпадането на таксата за регистрация на посредническите договори. Въвежда се и безсрочна регистрация за извършване на посредническа дейност по наемане на работа.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ