26 Април 2024петък12:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

5300 лв. открити в касата на шефа на КАТ-Благоевград

автор:Дума

visibility 174

В касата на шефа на КАТ – Благоевград беше открита сума от 5300 лв. и имаме основания да считаме че това са част от подкупите, които е получавал. Открити бяха и огнестрелно оръжие и боеприпаси, които са незаконно държани от него. Това обяви пред БиТиВш говорителят на главната прокуратура Румяна Арнаудова.
Не сме действали само по публикации в медиите, сигналът беше на Дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР. При тях е постъпила информация за корупционна схема в КАТ – Благоевград, която е била потвърдена в рамките на няколко месецa, вкл. чрез използване на специални разузнавателни средства, разясни прокурорът. След образуването на досъдебното производство главният прокурор разпореди следствените действия да се извършват от Националната следствена служба, затова вчера в Благоевград имаше 16 екипа следователи, ръководени от шефа на следствието и неговия заместник, каза още Арнаудова. По думите й събраните доказателства категорично потвърждават наличието на корупционна схема - класическо искане и получаване на подкупи. В повечето случаи парите са искани за по-бърза регистрация, за получаване на специална номера – с еднакви цифри, последователни, огледални и пр.
Задържани по закона за МВР са четири лица. Имаме доказателства за извършени корупционни престъпления от началника на сектор КАТ в Пътната полиция на Благоевград, подпомаган от две други физически лица. В рамките на днешния ден вероятно ще стигне до повдигане на конкретните обвинения, каза още Арнаудова.
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ