14 Май 2024вторник12:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

6250 допинг теста в Лондон

Броят на изпробваните състезатели ще е рекорден, всички медалисти дават кръв

/ брой: 165

автор:Дума

visibility 260

На Олимпиадата в Лондон от 27 юли до 12 август ще бъдат направени рекордните 6250 допинг теста. Още с откриването на Игрите в олимпийското село ще започне контролът, на който ще се подложат всички медалисти. Общо 1000 човека, от които 150 учени, ще работят върху пробите на атлетите в специална лаборатория в Харлоу. Състезателите ще дават както проби с урина, така и кръвни. Резултатите пък ще стават ясни в рамките на 24 часа. За сравнение преди 4 години в Пекин допинг тестовете бяха 5600. Тогава бяха хванати 20 атлети, а на тази в Атина през 2004 г. - 26.
45% от британците смятат, че страната е лошо подготвена да посрещне Игрите. Други 40% са на противоположното мнение, а 15 въобще не се интересуват. 2-ма от всеки 5 британци се безпокоят за сигурността на Игрите. Олимпиадата се превръща в истинска главоблъсканица за британските власти. 2 сериозни проблема се очертаха още преди началото другия петък. Първият е свързан с охраната. Гигантът в този сектор Джи Фор Ес (G4S) сключи договор с правителството за $284 млн. и трябваше да предостави 10 400 охранители, но не спази смелото си обещание и изкара само 4000 души. Поради тази причина нейният шеф Ник Бъкълс ще дава обяснения в парламента защо е подвел правителството.  Заради недостига на охранители министерството на обраната ще прехвърли 3500 допълнителни военни, за да се грижат за мерките за сигурност. Досега за охраната на Олимпийските игри се подготвяха 13 500 военнослужещи.
Вторият проблем е транспортът. Властите в Лондон са обособили специални коридори, по които да минават олимпийците. Когато там мине обикновен шофьор, той ще бъде глобяван със 130 лири. Онези коридори, по които могат да се движат и обикновени шофьори, са обозначени с пътни знаци. Но обикновените водачи все пак се притесняват да ги ползват, минават по други пътища и така се получават задръствания в пиковите часове. Въпреки това улеснение 2 отбора - австралийски и американски, успяха така да се изгубят, че пътуването им от летището до Олимпийското село им отне вместо обичайния час, цели 4 ч. Автобусът с австралийските олимпийци успя дори да направи обиколка на Лондон, докато издирваше правилния път. Накрая шофьорът се ориентира по карта, изтеглена чрез мобилен телефон.

Пак скандал с РС Македония

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 88

Железничарите искат оставка на ръководството на НКЖИ

автор:Дума

visibility 71

/ брой: 88

БДЖ пак се разделя с хартиеното билетче срещу 16 млн. лв.

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 88

Денят на данъчната свобода настъпи

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 88

Работници от Бангладеш ще берат череши у нас

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 88

България отхвърля проявата на Силяновска

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 88

Шойгу на нов пост, сменя го икономист

автор:Дума

visibility 67

/ брой: 88

Каталунските сепаратисти губят мнозинството си

автор:Дума

visibility 65

/ брой: 88

Накратко

автор:Дума

visibility 54

/ брой: 88

Дано не е късно

автор:Мая Йовановска

visibility 66

/ брой: 88

Комуникационна грешка

автор:Деси Велева

visibility 57

/ брой: 88

Пак Путин е виновен!

автор:Таня Глухчева

visibility 69

/ брой: 88

За достойна България в мирна Европа!

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 88

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ