03 Април 2020петък02:17 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

7 млн. лв. са загубите от отменени културни прояви

/ брой: 59

автор:Дума

visibility 67

Загубите от отменени културни прояви са около 7 милиона лева, но Министерството на културата има екшън план за подпомагане на творците, твърди министър Боил Банов. По думите му има готовност да бъдат преструктурирани средства в бюджета, за да се обезпечи разпространението на проекти и да се подпомогне реализирането на спектакли. Организатори на културни събития, както и артисти на свободна практика - художници, музиканти и други, изпратиха писмо до ведомството, в което са изчислили загубите досега, като очакват сумата да се увеличи двойно. Данните са на инициативна група, която е събрала информация от 500 независими културни организации и артисти. Те не са на щат в държавна или общинска структура, а работят самостоятелно или по проекти, които сега се провалят. 

"Самоосигуряващите се в сферата на културата и изкуствата понасят най-тежкия удар от кризата и трябва да им бъде помогнато, да ги преведем през тази дълбока река - тези месец-два, дано не са повече", увери Боил Банов. Днес ще има "голяма среща онлайн с целия сектор", стана ясно от думите му. На нея ще се уточнява кои са секторите и лицата, които имат нужда от спешна помощ. "От ЕК малко бягат от срещата на министрите на културата, усеща се в нашите среди един подход пак да се види какво се случва в голямата икономика и културата да се прикачи. Това са проблеми, които са характерни в цяла Европа", ожали се мнистърът.

БНБ въвежда мораториум върху кредитите

автор:Дума

visibility 32

Българите очакват тежка финансова криза

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 64

Проф Дуранкев: Необходима е нова данъчна система

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 64

ООН: Храните по света рязко са поевтинели

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 64

Замразяват кредитите на британците за три месеца

автор:Дума

visibility 47

Евросъюзът взе на мушка Унгария

автор:Дума

visibility 162

/ брой: 64

Рекордна смъртност в САЩ за денонощие

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 64

КОВИД-19 е най-активен при 4 градуса

автор:Дума

visibility 113

/ брой: 64

"Бацилът", който изгражда имунитет...

автор:Таня Джаджева

visibility 133

/ брой: 64

Направихме най-модерния вестник

visibility 107

/ брой: 64

Ентусиазъм и отговорност

visibility 94

/ брой: 64

Честит рожден ден, ДУМА!

автор:Юрий Борисов

visibility 81

/ брой: 64

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ