22 Септември 2020вторник14:13 ч.

Проектирането на идеите върху една от "вратите" на столицата вече започна

8 графити художници преобразяват гарата

Идеите им са обединени в обща концепция, разположена смислово и цветово на площ от близо 300 квадратни метра

/ брой: 150

автор:Дума

visibility 376

Осем талантливи български графити художници проектират идеите си върху една от "вратите" към столицата - подлеза към метрото на Централна автогара. Преобразяването на стените е поето от добре познатите имена в стрийт арта - Arsek & Erase, Mouse, Glow, JahOne, Sten, Epik и Kotk. Всеки от тях има богат дългогодишен и интернационален опит в градското изкуство, а работите им греят върху стени и публични пространства на почти всички континенти.

В рамките на арт фестивала Graff Express, организиран от фондация Visionary, те ще пресъздадат визуално своята интерпретация на теми, вълнуващи съвременния човек, забързаното ни всекидневиe, мултикултурното богатство на района и кръстопътното значение на локацията. Идеите им са обединени в обща концепция, разположена смислово и цветово на площ от близо 300 кв. метра. Куратор на мащабния стенопис е Николай Петров-Glow, чиято творба също ще е част от фестивала.

Творческият проект ще бъде завършен на 13 август и представен в онлайн тур, в който някои от самите художници ще разкажат повече за произведенията си. Дотогава, предвид пандемичната ситуация и с оглед на безопасността на артистите и посетителите, организаторите апелират да няма струпване на зрители в подлеза. Самите художници ще рисуват по график, така че да се минимизира присъствието на хора на едно място. След 13 август всеки е добре дошъл да разгледа творбите, които ще се превърнат в трайна част от все по-богатия софийски стрийт арт.

Върху стените на подлеза ще може да се видят забавни типажи от човешкия и животинския свят, гонещи "последния" експрес към незнайни приключения. Графити артистите ще отдадат почит и на културното многообразие, пресъздавайки образи на жени от различни етноси. Интернационални приятелства, свръхестествени създания, необичайна природа и градски пейзажи също ще впечатляват жители и гости на българската столица.

Следете фейсбук и инстаграм @graff.express, за да не изпуснете live stream събитието.

Половината алкохол у нас бил нелегален

автор:Дума

visibility 622

/ брой: 179

Петкова се активизира за фактурите на "Топлофикация"

автор:Дума

visibility 697

/ брой: 179

Проф. Вучева за новия заем: ГЕРБ никога не се отчитат

автор:Дума

visibility 873

/ брой: 179

Квартали от Мадрид са под пълна карантина

автор:Дума

visibility 263

Ферибот заседна в Балтийско море

автор:Дума

visibility 373

Стрелба в Минск

автор:Дума

visibility 470

Как търпим това десет години?!

visibility 1457

/ брой: 179

Ще покаже ли ЕС сила във външната политика?

visibility 702

/ брой: 179

Датата

автор:Дума

visibility 559

/ брой: 179

Английските "щикове" и 9 септември

автор:Христо Георгиев

visibility 898

/ брой: 178

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ