01 Април 2020сряда17:36 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Гърция намали ДДС и разсрочва данъчни задължения

/ брой: 94

автор:Дума

visibility 720

Гръцкият парламент е одобрил дълго чакания от длъжниците законопроект за разсрочване на данъчните задължение на 120 вноски, както и разпоредба за намаляване на ставката на ДДС.

Законопроектът за уреждане на задължения към социално осигурителните органи, данъчната администрация и местните власти дава възможност на длъжниците за изплащане на просрочени задължения към данъчните органи от 18 до 120 вноски. Електронната платформа отваря от днес и чрез нея се подават молбите за уреждане на задълженията.

Отново от днес се намалява ставката на ДДС в някои продуктови категории. ДДС на основните хранителни продукти пада от 24% до 13%. За хранителни заведения като ресторанти, таверни, закусвални ставката на косвения данък от 24% също намалява до 13%. От намаляването на ДДС се изключва продажбата на алкохолни и безалкохолни напитки и сокове. За електричество, газ, централно отопление гърците ще дължат ДДС до 6%, като досега данъкът е бил 13%.

През миналата седмица и румънското правителство реши да намали ДДС върху традиционни и биохрани от 9 на 5%. Това според премиера Виорика Дънчила ще увеличи достъпа на румънците до здравословните продукти с високо качество, които са все по-търсени на пазара на хранителни стоки. В Румъния стандартната ставка на ДДС е 19%, но се прилагат и две намалени ставки, съответно 9% - за храни, лекарства, ортопедични продукти и доставка на вода, и 5% за книги, учебници, туристически услуги, кетъринг и други.

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 62

НАП няма да запечатва търговски обекти

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 62

Поуките от 100 години социалистическо строителство

visibility 525

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 1280

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 211

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ