27 Септември 2020неделя10:24 ч.

Примери за добри решения в местната власт бяха давани от хора с опит

Повече пари за местната власт и общински фирми предлагат социалистите

/ брой: 143

автор:Дума

visibility 922

БСП е първата партия, която обяви платформата, с която ще се яви на местния вот. В нея е предвидено увеличение на средствата за общините и създаване на повече общински предприятия. Това стана ясно след националното съвещание на левицата в Габрово. Корнелия Нинова обясни, че се залага на реална децентрализация на общините. Предвижда се част от данъците върху доходите на хората, събрани по места, да остават в населените места. Правителството прехвърля на общините задължения, без да ги обезпечава финансово, а държавните средства се разпределят субективно - извън бюджета и по решение на един човек, обясни лидерът на БСП. 

Социалистите ще се борят за запазване на общинската собственост и ще правят всичко възможно комуналните дейности да се изпълняват от общински дружества. По разчети на настоящи кметове подобен ход прави услугите по-евтини.

В документа влизат и много от мерките, предвидени във "Визия за България". Набляга се на социалните пакети, обърнато е внимание на здравеопазването, подпомагането на млади семейства, строителството на общински жилища, разписана е програма за съхранение на културните ценности, музеите и читалищата. Безплатни детски градини, транспорт до всяко населено място, денонощни аптеки във всички градове, развитие на енергийната независимост чрез изграждане на интелигентни енергийни мрежи също са заложени в плановете на БСП за местната власт.

Коалициите с ГЕРБ са единственото, за което БСП няма да отстъпи на предстоящите местни избори. Нинова обясни, че организациите по места сами ще решават от кого да търсят подкрепа, но това трябва да става само на базата на дейностите, залегнали в предизборната платформа на БСП. 

В Казанлък местният Клуб за леви идеи "Георги Кирков" и сп. "Ново време" организираха дискусия "Кои сме социалистите днес и какво предлагаме на България?". Форумът гласува обръщение към членовете на БСП "За идейното и организационното единство на партията".

Добрич и Шумен на косъм от водна криза

автор:Дума

visibility 616

/ брой: 182

Бобокови: КРИБ е "на повикване" от властта

автор:Дума

visibility 674

/ брой: 182

30% от заетите в туризма са загубили работа

автор:Дума

visibility 412

/ брой: 182

Срокът за обжалване на административен акт става 14 дни

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 182

РЕЗОЛЮЦИЯ НА ПЕТДЕСЕТИЯ КОНГРЕС НА БСП

автор:Дума

visibility 1270

/ брой: 182

Датата

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 182

ORF: Борисов използва коронакризата за натиск

автор:Дума

visibility 620

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ