01 Април 2020сряда17:38 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Няма да се разкриват секции в чужбина за местните избори

/ брой: 167

автор:Дума

visibility 147

Секции в чужбина за местните избори няма да се разкриват. Това напомни говорителят на ЦИК Александър Андреев на пресконференция. Причината за това е изискването за уседналост. Както активното, така и пасивното избирателно право в този вот е свързано с изискването за уседналост, т.е. избирателят или кандидатът трябва да е живял с постоянен или настоящ адрес не по-малко от 6 месеца преди датата на изборите в съответното населено място, уточни Андреев.

Медийни пакети не се предоставят на изборите за местна власт, което не освобождава доставчиците на медийни услуги в 40-дневен срок преди изборния ден да си подадат тарифите и условията за доставчици с национален обхват в Централната избирателна комисия, а за регионални медии - в съответните общински сгради, подчерта Андреев. 

От ЦИК уточниха и размера на възнагражденията на участващите в СИК. Председателят ще получава 100 лв., заместниците му и секретарите - 90 лв., а членовете - по 80 лв. Всеки, който е участвал в допълнително обучение обаче, ще получи допълнително по 10 лв. За онези представители на СИК, които ще предават книжата в ОИК, са предвидени и допълнителни суми. 

7,8 млрд. лв. нов дълг и дефицит от 3,5 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 62

Коронакризата обхвана 63 предприятия

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 62

Между 15-16 лв. за килограм агнешко по Великден

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 62

НАП няма да запечатва търговски обекти

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 62

Поуките от 100 години социалистическо строителство

visibility 525

/ брой: 62

Не ви вярваме!

автор:Ина Михайлова

visibility 1280

/ брой: 62

Глобална или национална Европа?

автор:Николай Шопов

visibility 211

/ брой: 62

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ