10 Юли 2020петък15:13 ч.

Няма да се разкриват секции в чужбина за местните избори

/ брой: 167

автор:Дума

visibility 178

Секции в чужбина за местните избори няма да се разкриват. Това напомни говорителят на ЦИК Александър Андреев на пресконференция. Причината за това е изискването за уседналост. Както активното, така и пасивното избирателно право в този вот е свързано с изискването за уседналост, т.е. избирателят или кандидатът трябва да е живял с постоянен или настоящ адрес не по-малко от 6 месеца преди датата на изборите в съответното населено място, уточни Андреев.

Медийни пакети не се предоставят на изборите за местна власт, което не освобождава доставчиците на медийни услуги в 40-дневен срок преди изборния ден да си подадат тарифите и условията за доставчици с национален обхват в Централната избирателна комисия, а за регионални медии - в съответните общински сгради, подчерта Андреев. 

От ЦИК уточниха и размера на възнагражденията на участващите в СИК. Председателят ще получава 100 лв., заместниците му и секретарите - 90 лв., а членовете - по 80 лв. Всеки, който е участвал в допълнително обучение обаче, ще получи допълнително по 10 лв. За онези представители на СИК, които ще предават книжата в ОИК, са предвидени и допълнителни суми. 

ЕП окончателно прие пакета "Мобилност"

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 130

Търговията на дребно с рекорден спад през май

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 130

Зърнената реколта най-слаба от десетилетия

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 130

Don't touch Our Gladstone!*

автор:Велислава Дърева

visibility 344

/ брой: 130

Ще бъде ли реабилитиран Оруел?

автор:Мирослав Попов

visibility 300

/ брой: 130

Датата

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 130

В ход е откровен прокурорски преврат

автор:Дума

visibility 968

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ