07 Април 2020вторник14:51 ч.

ново:

#ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО #ОСТАНЕТЕ СИ ВКЪЩИ #ОТГОВОРНИ ЗАЕДНО

Металургията държи 14% от експорта

/ брой: 213

автор:Дума

visibility 202

България заема девето място по стойност на произведена продукция в цветната металургия от 28-те страни членки на ЕС. Това каза изпълнителният директор на Българската асоциация на металургичната индустрия (БАМИ) Политими Паунова, цитирана от агенция "Фокус". По думите й, металургичната индустрия е един от основните сектори на икономиката и се развива успешно, а държавата ни е конкурентоспособна на останалите страни в ЕС. Само за 2018 г. износът в този сектор е на стойност близо 7,8 млрд. лв., което е 14% от стоковия износ на страната ни, уточни тя. Това се дължи на големите инвестиции на предприятията, които бяха успешно приватизирани и през годините доказаха жизнеспособност и конкурентоспособност. Всички предприятия, които днес работят на територията на България в сектор металургия, имат добри показатели, устойчиво развитие и няма фактори, които да повлияят в близко време този позитивен тренд да бъде нарушен, коментира Политими Паунова.

Според нея предприятията от цветната металургия вече са инвестирали и в продукти за автомобилостроенето й с навлизането на електромобилите алуминият ще разширява своята употреба. Най-голям износ, равняващ се на около 50 - 60%, България има за европейските страни и главно за Германия.

Провал в срещата на ОПЕК+ може да свали петрола под 10 долара

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 66

Доверието в промишлеността се срина през март

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 66

ЕК: България не трябва да спира сезонните работници

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 66

Борис Джонсън е приет в интензивно отделение

автор:Дума

visibility 385

833 починали от коронавирус във Франция за денонощие

автор:Дума

visibility 231

Норвегия овладя коронавируса

автор:Дума

visibility 528

Спад на заразата в няколко държави

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 66

Боковирусът се развилня

автор:Велислава Дърева

visibility 1145

/ брой: 66

Датата

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 66

Георги Гьоков: Заради бълхата изгорихме юргана

автор:Аида Паникян

visibility 1191

/ брой: 65

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ