31 Май 2020неделя16:31 ч.

Представителите на едрия бизнес у нас - Васил Велев, Кирил Домусчиев, Радосвет Радев и Цветан Симеонов(от ляво на дясно)

Работодатели: Без отпуск за дните в майчинство

/ брой: 17

автор:Дума

visibility 10906

Отмяна на правото на платен годишен отпуск за периоди, в които не се полага труд, предлагат работодателите. Това означава, че ползващите дълго време болничен отпуск и майките няма да могат да трупат дни за отдих, стана ясно по време на пресконференция, на която Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) представи своите приоритети за 2020 г. Освен отпадането на отпуска при болнични и майчинство пък, от АОБР отново изтъкнаха, че настояват първите три дни от болничния да не се плащат от предприятията. По други теми обаче работодателите не постигнаха съгласие. На въпрос какво е мнението на АОБР за внесените от ВМРО промени, които ще дадат на непушачите 2 дни повече годишен отпуск, председателят на БСК Радосвет Радев отвърна, че би назначил само пушачи. "За равен труд трябва да се плаща равно възнаграждение", отвърна пък шефът на Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) Васил Велев. Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев обяви, че освен по тази тема бизнесът няма единно мнение или коментар и  по последните проблеми около хазарта.

Приоритетите на едрия бизнес през тази година са в три посоки  - подобряване на бизнес средата, решаване на проблемите с недостига на кадри и цялостна реформа в енергетиката. За по-добра икономика работодателите искат  електронно правителство, ще водят борба със сивата икономика и корупцията и ще настояват за отмяна на данъка върху дивидента и намаляване с 5% на данъка върху доходите на едноличните търговци.

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 1305

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 520

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 270

/ брой: 100

Буря повреди Тадж Махал

автор:Дума

visibility 1

Гърция ще допуска чужденци от всички страни

автор:Дума

visibility 87

Принц Йоаким е заразен с коронавирус

автор:Дума

visibility 104

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 691

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 304

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1857

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ