07 Юли 2020вторник18:20 ч.

А хората?

/ брой: 84

автор:Иван Аладжов

visibility 1190

На дневен ред в нашата страна през последните 20 години предимно е затварянето и ликвидирането на производства.
През 90-те години бе унищожена по-голямата част от българската индустрия. Преди година умря и металургичният гигант "Кремиковци". А сега дойде ред и на Оловно-цинковия комплекс в Кърджали. Причината за взетата от Инспекцията по околна среда и води крайна мярка е продължаващото екологично замърсяване от комбината.
За околната среда затварянето му може и да е добре, но на улицата изхвърчат неколкостотин души, които няма да могат да си намерят друга работа в този регион на България.
Но защо се стига дотам едно след друго да отпадат родните производствени мощности? Налага се впечатлението, че след като разпродадоха и приватизираха бившите държавни комбинати, новите собственици не предприеха модернизация на производствата, която да удължи живота им. Те безогледно експлоатираха хората и машините, без да вложат нищо в тях. Чрез схеми за източване новите частни собственици обезкръвиха финансово предприятията. Но оставени без средства и без инвестиции, те нямат бъдеще и са обречени на гибел. Което, разбира се, е добре за екологията. А хората не са ли част от нея?

С шест на сто поскъпнаха храните

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 127

Емигрантските пари намаляха заради пандемията

автор:Дума

visibility 192

/ брой: 127

Болсонару е със симптоми на Ковид

автор:Дума

visibility 178

Макрон направи промени в правителството

автор:Дума

visibility 231

Диверсия на Израел в ядрен обект на Иран

автор:Дума

visibility 363

/ брой: 127

КОВИД-19 плъзна и в австрийски кланици

автор:Дума

visibility 161

/ брой: 127

Дневна доза "Гешев"

автор:Ина Михайлова

visibility 2156

/ брой: 127

Датата

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 127

На гол тумбак - чифте компютри

автор:Велиана Христова

visibility 734

/ брой: 126

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ