02 Юни 2020вторник17:30 ч.

А лудите си лудуват

/ брой: 152

автор:Светла Василева

visibility 1445

Лято. Жега. Горещата вълна "Луцифер" се настани над България. Държавата излезе в отпуск и новинарите се чудят с какво да пълнят страници и ефирно време. Пожарите, земетресенията и катастрофите са всекидневие. Вече сме ги приели за част от живота си, независимо в коя част на света са. Дори фалшивите новини, колкото и екстравагантни да са - като вчерашната за смъртта на известна наша поп прима, отвличат вниманието едва за час-два.
Докато умните се залисват по поредната "извънредна", "страшна", "бомбастична" измишльотина, лудите си лудуват и изглежда нищо не е в състояние да ги спре. Ей на в края на юли собственикът на "Гранд хотел България" тихичко е внесъл в районната община "Средец" "уведомление за започването на процедура по изменение на подробния устройствен план за парцела", което да позволи дострояване, че и построяване на нова пететажна сграда на ул. "Аксаков" до концертната зала "България". Ама че двете сгради са част от групов паметник на културата, че са в охранителната зона на историко-археологическия резерват на София... подробности. Който се вълнува от намеренията на инвеститора, срокът за мнения и възражения изтича днес, 7 август. Докато умните се усетят, лудите ще вдигнат петте етажа и окото им няма да мигне.
Друг инвеститор, също без много шум огради градинката на кръстовището на бул. "България" с бул. "Петко Ю. Тодоров" в кв. "Стрелбище". Щял да строи 43 етажа. Бил си купил терена преди 10 години и тогава било разрешено там да има небостъргач. Е, сега не е, но той пък не бил уведомен. Гражданите умуват как е възможно и докога. Възмущават се. Протестират. Искат забрана за нови строежи в построените вече квартали. Кой ти ги слуша? Докато умните умуват, лудите лудуват ли лудуват...

САЩ са на крачка от гражданска война

автор:Дума

visibility 62

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 702

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 342

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 189

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ