29 Септември 2020вторник10:37 ч.

А може и без избори

/ брой: 4

автор:Валентин Георгиев

visibility 899

Няма да има повторно преброяване на бюлетините за кметския вот в София, реши окончателно Административният съд. И окончателно погреба възможността да се научи истината. А тя е в чувалите, както казва Мая Манолова. Само така могат да станат ясни реалните резултати, ала на "победителите" те явно не им изнасят. С какви аргументи съдът не прие заключението на вещото лице, което изцяло потвърждава твърденията за дописани неправомерно над 3000 души, гласували на местните избори? Отговор няма. От данните на Информационно обслужване пък става ясно, че 408 протокола са коригирани повече от веднъж. Тогава? Ще има ново заседание на съда на 15 януари. И какво от това? Дори само тези нарушения да се вземат предвид, плюс доказаните неправомерни действия при отчитането, се стига до извода, че резултатът не е този, който бе оповестен. А от представените от жалбоподателите 14 тома с доказателства лъсват и още нелицеприятни факти - за дописани поне 7000 души, за 7000 недействителни бюлетини и купен ромски вот - далеч от разликата между двамата кандидати.

Измамата е смайваща. Но защо да ги броят повторно? То на самите избори не го направиха, та сега ли. Ако започне броене на бюлетините, ще се види несъответствието между бройката и записаните цифри в протоколите. А протоколите затова и се "грешат" - защото цифрите се натаманяват по заповед! Ако протоколът е сгрешен, той не трябва да се поправя, а директно - обратно в секцията и наново броене на бюлетините! 

Чак сега става съвсем ясна "логиката" на ГЕРБ, които при гласуването на последните промени в Изборния кодекс се опитаха да прокарат постановката да не се обжалват изборните резултати. Властващите просто са знаели какво ще се случи, в предварително програмираната им победа не може да има съмнения. КС, разбира се, поряза щението за Изборния кодекс. Само че какъв е смисълът да се бориш да доказваш истината, когато все едно не ти позволяват? А има ли смисъл въобще да се правят избори при процедурните хватки на днешната власт? 

Падна първият сняг, връх Мальовица побеля

автор:Дума

visibility 102

Отново ръст на положителните случаи, 11 са починалите

автор:Дума

visibility 100

Властта се готви да надхвърли дефицита от 3%

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 184

Банките продължават да вдигат такси и комисиони

автор:Дума

visibility 250

/ брой: 184

До 50 хил. лв. глоба при измама за качеството на алкохола

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 184

Приходите от тол системата са наполовина

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 184

Германия иска да ускори спирането на еврофондове

автор:Дума

visibility 258

Интензивни сражения за Нагорни Карабах

автор:Дума

visibility 234

/ брой: 184

Китай ограничи консул на САЩ

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 184

Помпео преговаря в Атина

автор:Дума

visibility 177

/ брой: 184

50-ият Конгрес на БСП избра ръководните органи на партията

автор:Дума

visibility 638

/ брой: 184

Хармонична София - мечта или реалност

автор:Деси Велева

visibility 325

/ брой: 183

Лекари и медии срещу пандемията

автор:Ева Костова

visibility 434

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ