20 Февруари 2020четвъртък20:16 ч.

А може и без избори

/ брой: 4

автор:Валентин Георгиев

visibility 483

Няма да има повторно преброяване на бюлетините за кметския вот в София, реши окончателно Административният съд. И окончателно погреба възможността да се научи истината. А тя е в чувалите, както казва Мая Манолова. Само така могат да станат ясни реалните резултати, ала на "победителите" те явно не им изнасят. С какви аргументи съдът не прие заключението на вещото лице, което изцяло потвърждава твърденията за дописани неправомерно над 3000 души, гласували на местните избори? Отговор няма. От данните на Информационно обслужване пък става ясно, че 408 протокола са коригирани повече от веднъж. Тогава? Ще има ново заседание на съда на 15 януари. И какво от това? Дори само тези нарушения да се вземат предвид, плюс доказаните неправомерни действия при отчитането, се стига до извода, че резултатът не е този, който бе оповестен. А от представените от жалбоподателите 14 тома с доказателства лъсват и още нелицеприятни факти - за дописани поне 7000 души, за 7000 недействителни бюлетини и купен ромски вот - далеч от разликата между двамата кандидати.

Измамата е смайваща. Но защо да ги броят повторно? То на самите избори не го направиха, та сега ли. Ако започне броене на бюлетините, ще се види несъответствието между бройката и записаните цифри в протоколите. А протоколите затова и се "грешат" - защото цифрите се натаманяват по заповед! Ако протоколът е сгрешен, той не трябва да се поправя, а директно - обратно в секцията и наново броене на бюлетините! 

Чак сега става съвсем ясна "логиката" на ГЕРБ, които при гласуването на последните промени в Изборния кодекс се опитаха да прокарат постановката да не се обжалват изборните резултати. Властващите просто са знаели какво ще се случи, в предварително програмираната им победа не може да има съмнения. КС, разбира се, поряза щението за Изборния кодекс. Само че какъв е смисълът да се бориш да доказваш истината, когато все едно не ти позволяват? А има ли смисъл въобще да се правят избори при процедурните хватки на днешната власт? 

Румен Радев: Управляващите да се замислят

автор:Павлета Давидова

visibility 45

/ брой: 36

БАС в София: Спрете Луковмарш!

автор:Велиана Христова

visibility 44

/ брой: 36

Фандъкова забавила с година решението за винетките

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 36

Властта отложи влизането в чакалнята за еврото

автор:Дума

visibility 60

/ брой: 36

Харчим 3 пъти повече за почивка в чужбина

автор:Дума

visibility 37

/ брой: 36

ГЕРБ променя нелегално данъци и акцизи

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 36

Германски неонацист уби деветима мигранти

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 36

Евролидерите обсъждат бюджета на ЕС

автор:Дума

visibility 38

/ брой: 36

Дипломатическа активност заради Сирия

автор:Дума

visibility 33

/ брой: 36

Кратки новини

автор:Дума

visibility 36

/ брой: 36

Тъпанари*

автор:Ина Михайлова

visibility 70

/ брой: 36

Сагата с винетките

автор:Ростислава Иванова

visibility 35

/ брой: 36

Организираният хаос в поземлената реформа

visibility 38

/ брой: 36

Костенските ножари

автор:Михо Червенков

visibility 36

/ брой: 36

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ