08 Август 2020събота11:48 ч.

75 години Девети

А ЗАЩО НЕ ИМ ЗАПУШИМ УСТАТА!

Мътят ни главите разни престъпни телевизии като "History"

/ брой: 172

автор:Константин Иванов

visibility 2243

То бива демокрация и свобода на медиите, ама чак толкова не бива. Навремето на стария ни "Филипс" заглушаваха предаванията на Би Би Си и "Гласът на Америка", за да не научава българинът за войната между хитлерофашизма и съюзниците нещо различно от официалната пропаганда на верния съюзник на Германия на Балканите - България. Време е да се поучим от опита на миналото и да разкараме от ефира разни продажни телевизионни канали като "History" и подобни. Тайни комуняги са ги завладели и водят подривната си пропаганда, величаеща например руския подвиг в Сталинградската битка по време на Втората световна война. На 4 септември от 22 ч. цял един час показваха документални кадри отпреди 77 години, та дано наивният зрител повярва, че Сталинград е повратният момент във войната, а не, да речем, десантът в Нормандия. 

Най-скандалното е, че този пасквил са го отупали от праха само два дни след като българското външно министерство в своя декларация за една провокационна изложба в руското посолство постави, както казват французите, "точката над i-то" за събитията от септември 1944 г. и последвалите десетилетия на комунистическо иго и терор не само в България, а във всички източноевропейски държави. Инициаторите на провокацията от това "Ваясат хистори" не са се трогнали от самопожертвователността на крехката ни външна министърка, която буквално с голи гърди се опълчи на организирането от руското посолство на "Изложба: 75 години от освобождаването на народите от Източна Европа от нацизма".

И какво толкова научаваме от показания филм? Че Сталинград е последната преграда пред германското настъпление към Урал. Че маршал Чуйков, който командва отбраната, налага на противника тактиката на близкия бой - сграда за сграда, етаж за етаж, стълбище за стълбище, което лишава числено превъзхождащия и по-добре въоръжен противник от възможността за артилерийска и самолетна бомбардировка. Че разчитащи на блицкрига, германските войски се оказват неподготвени за настъпилата зима, зле облечени и обути и с недостиг на храна, а впоследствие и на оръжие: Гьоринг самонадеяно е уверил Хитлер, че снабдяването ще е осигурено, но съветската авиация и артилерия провалят тези намерения. По-нататък историята е известна: многократно германският командващ фелдмаршал Паулус моли разрешение за отстъпление, Хитлер не позволява, накрая все пак германците капитулират.

Общо взето - известни (на по-старото поколение, което е на измиране) факти, злонамерено е те да бъдат припомняни точно когато в официалната декларация на нашето Външно блестящо се оборва като "съмнителна" тезата за Освобождението на Източна Европа от нацизма благодарение на съветското настъпление. Но филмът коварно напомня, че само в Сталинградската битка са дадени един милион жертви съветски хора, докато общият брой на всички жертви на западните съюзници за цялата Втора световна война бил 800 000. С нескрита симпатия се разказва за съветските снайперистки, които най-хладнокръвно унищожавали бойците на райха. Че ги показват и в едър план: някакви ухилени мъжкарани без грим, без маникюр, със семпли кепета, косите им никога не подлагани на "фъш-фъш", както са изискванията към модерната уважаваща себе си жена - справка поредното словоизлияние на българския премиер.

В заключение: България, чрез декларации на външното министерство, чрез сериозните ревизии на учебниците по история, чрез размножили се като дървесни въшки учени тикви, които броят Девети септември сред най-черните дати в българската история, активно участва в кампанията на т.нар. колективен Запад срещу Русия. В тоя момент едни вражески мракобесни телевизионни канали водят комунистическа пропаганда. Ами по посочения в началото пример от времето на Втората световна война да ги свалим от ефир, сигурно е възможно технически!

Оранжев код за пожари в 15 области

автор:Дума

visibility 0

60% спад на чуждите туристи у нас

автор:Дума

visibility 295

/ брой: 150

Искат сервитьорите да са без маски на открито

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 150

Банките очакват забавяне на кредитната активност

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 150

Самолет сe разцепи на две при кацане в Индия

автор:Дума

visibility 202

В Русия патентоваха препарат срещу COVID-19

автор:Дума

visibility 321

В САЩ критикуват Белия дом заради Китай

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 150

Врътки срещу гражданското общество

автор:Славчо Кънчев

visibility 563

/ брой: 150

Конференцията на крадците

автор:Христо Георгиев

visibility 1036

/ брой: 149

Вдъхновителят на българската идея

автор:Дума

visibility 413

/ брой: 149

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ