07 Юни 2020неделя10:33 ч.

Снимки Теодора Тодорова и Кирил Христов

Сцена

Абсолвенти от НАТФИЗ получиха първите отличия в професионалното си развитие

/ брой: 102

автор:Дума

visibility 1047

Близо 140 бакалаври и магистри преминаха по "червения килим" на НАТФИЗ на тържествената церемония по дипломирането на абсолвентите от Випуск 2019. Тя бе посветена на 100-годишнината от рождението на именития режисьор и педагог проф. Сашо Стоянов.

След встъпителната реч на ректора проф. д-р Станислав Семерджиев бяха обявени призовете на НАТФИЗ "Най-най-най". Наградата е първият отличителен знак в професионалното развитие на абсолвентите. Честта да връчват статуетките с автор и създател проф. Богомил Николов - преподавател в катедра "Метал" на НХА, имаха известни театрали, политици, общественици и др.

В 15-ото издание на престижните награди номинациите се оказаха общо 36. Отличията бяха раздадени в 11 категории. Дария Димитрова, Мартина Георгиева и Христина Джурова получиха приза "Актриса за драматичен театър", а Велизар Емануилов и Кирил Недков - "Актьор за драматичен театър". Алеко Дишлиев и Свилена Николова бяха отличени в категория "Танцов театър". Дияна Георгиева и Мартин Пашов отнесоха наградите "Актриса за куклен театър" и "Актьор за куклен театър". Кристина Беломорска взе статуетката за режисьор за драматичен театър. Ваня Плачкова получи приза за сценография за куклен театър, Габриела Кърджилова грабна наградата за сценичен и екранен дизайн, а Сияна Недялкова - за театрознание и театрален мениджмънт.

Тази година за най-добро представление в Театър НАТФИЗ и най-добро представление в Куклен театър НАТФИЗ бяха избрани четири спектакъла: "Хора с куфари" от Ханох Левин, постановка Мартин Каров, "Черна дупка" от Горан Стефановски, постановка проф. Иван Добчев, "Papas in motion" от Роналд Рудол, постановка проф. д-р Атанас Атанасов, и "Таласъма Тропалан" от Янко Митев, постановка Тодор Вълов. Представленията ще бъдат показани на няколко столични сцени.

Веднага след връчването на наградите беше представен ретроспективният филм на проф. д-р Александър Илиев за проф. Сашо Стоянов.

В края на тържеството проф. д-р Станислав Семерджиев връчи наградите на 16-те отличници от Випуск 2019, след което абсолвентите получиха своите дипломи от деканите на факултетите "Сценични изкуства" и "Екранни изкуства" проф. Пламен Марков и доц. Любомир Христов и от ръководителите на завършващите класове проф. д-р Атанас Атанасов, проф. Иван Добчев, доц. Майя Енчева и проф. д-р Петя Цветкова.

43 са новите случаи на коронавирус у нас

автор:Дума

visibility 136

Топло с кратък дъжд

автор:Дума

visibility 94

Испания отваря нощните клубове

автор:Дума

visibility 156

Нови 125 заразени c коронавирус в Македония

автор:Дума

visibility 191

Хиляди на протест срещу расизма в Лондон

автор:Дума

visibility 187

Датата

автор:Дума

visibility 276

/ брой: 105

Горяните от Ню Йорк

автор:Христо Георгиев

visibility 989

/ брой: 104

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ