07 Юни 2023сряда16:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Западна България облачността ще бъде разкъсана, предимно купеста. До обяд в отделни райони там, а след обяд на повече места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. В Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е слаб, в Източна България след обяд умерен, от изток. Максималните температури ще останат без съществена промяна - между 23° и 28°, в София - около 24°. Днес над Западна България облачността ще бъде разкъсана, предимно купеста. До обяд в отделни райони там, а след обяд на повече места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. В Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е слаб, в Източна България след обяд умерен, от изток. Максималните температури ще останат без съществена промяна - между 23° и 28°, в София - около 24°.

Иван Галилеев:

АЕЦ Белене е необходима на България

Водният проблем на Тетевен и целогодишната проходимост на Троян-Кърнаре са сред целите на кандидата от листата на "БСП за България" в 11 МИР - Ловеч

автор:Ростислава Иванова

visibility 107

ИВАН ГАЛИЛЕЕВ е роден през 1986 г. в Ловеч, но живее в Тетевен. Завършил е "Корпоративен мениджмънт" в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив, "Информационни технологии в съдебната и изпълнителната власт" във ВТУ и "Финансов мениджмънт" и "Счетоводство и контрол" в Стопанската академия в Свищов. Работи в сферата на застраховането. Владее английски език.

  - Г-н Галилеев, какво ви мотивира да се кандидатирате за депутат?

- Мотивира ме несправедливостта при управлението, разкритията за липса на прозрачност при възлагането и изпълнението на обществени поръчки, прилагането на корупционния модел "ин хаус" при строителството на магистрала "Хемус". Държавната банка ББР се превърна в кредитна институция, подпомагаща не малките и средни фирми, а близки до властта олигарси. Това е в пълен ущърб на икономиката. По този начин се ограничи финансирането на иновации за малкия и средния бизнес, забави се неговото развитие и конкурентоспособност. Допуснаха ниска ликвидност и продължително стесняване на пазарите. Вследствие на КОВИД-кризата в България бяха създадени условия за съкращения на персонал, невъзможност за реализация на младите хора с образование, но без трудов стаж, което ги принуждава да търсят спасение в чужбина. В последната година това доведе до още по-голямо обезлюдяване, включително и в Ловешкия регион. В тази връзка програмата на "БСП за България" за първите 100 дни на парламента предлага конкретни леви политики и мерки с максимално бърз ефект за хората и бизнеса.

- В контекста на мотото на левицата "Разумните решения!" кои мерки ще отстоявате за спасяването на Ловешки регион и Северозапада като цяло?

- БСП винаги е отстоявала идеята за нови ядрени мощности и огромната необходимост от завършването на АЕЦ "Белене". В национален мащаб това ще допринесе за създаването на повече зелена енергия и за намаляването на енергийния дефицит. За регионите Плевен и Ловеч проектът "Белене" е жизненонеобходим - от гледна точка на заетите кадри при изграждането му и след пускането му в експлоатация. Около 30% от обслужването на нуждите на атомната централа в Белене ще е от местните фирми.

Програмата на БСП предвижда Държавен инвестиционен фонд "Северозапад", който ще е пряко свързан с финансиране на високотехнологични производства и с привличане на младите хора. Този фонд ще е стимул за малките фирми в региона и ще гарантира по-високи трудови възнаграждения в Северозападна България.

В началото на кампанията застанахме зад инициативата на кмета на община Троян Донка Михайлова за целогодишна проходимост на прохода Троян-Кърнаре. Вярвам, че непрекъсната транспортна връзка между Ловешка и Пловдивска област, която привлича ежегодно преки инвестиции, ще допринесе за разгръщането на потенциала и на Централна Северна България. Това ще даде възможност за по-тесни икономически връзки между двете области. Конкретно за Тетевен ще насоча усилията си за решаване на проблемите, свързани с водохващането и водопреноса в общината. БСП настоява за експортна забрана върху дървата за огрев. В интензивния отоплителен сезон е по-справедливо да се подсигурява местното население на първо място с дърва за огрев, а след това са нуждите на износа. Разбирам, че маржът на печалба не е еднакъв, но защитата на националния интерес трябва да е ангажимент на всички.

- Какви цели си поставяте, ако влезете в парламента?

- На първо място - икономическото развитие на Ловешка област. Това ще стане с привличане на нови инвеститори, повишаване на средната заплата и подобряване на условията на труд. В национален план - осъществяване на пенсионната реформа за по-справедливи пенсии. Преизчисляването на месечните суми за възрастните трябва да е на база прослужено време. Пълен достъп до електронни административни услуги, което ще улесни гражданите и бизнеса и ще намали драстично корупционните практики. Важен приоритет е и насърчаването на младежката активност в политическата и обществената дейност.

КЕВР: Компенсации за абонатите за некачествен ток

автор:Дума

visibility 251

/ брой: 107

Иска се забрана за внос и на укрйинско олио

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 107

ЕК одобри 77 млн. евро за райони с висока безработица

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 107

Социология за мошеници

автор:Александър Симов

visibility 300

/ брой: 107

Низ от скандали

автор:Евгени Гаврилов

visibility 234

/ брой: 107

Конституцията не е просто хартия

автор:Дума

visibility 220

/ брой: 107

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ