07 Юни 2023сряда15:38 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Западна България облачността ще бъде разкъсана, предимно купеста. До обяд в отделни райони там, а след обяд на повече места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. В Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е слаб, в Източна България след обяд умерен, от изток. Максималните температури ще останат без съществена промяна - между 23° и 28°, в София - около 24°. Днес над Западна България облачността ще бъде разкъсана, предимно купеста. До обяд в отделни райони там, а след обяд на повече места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. В Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е слаб, в Източна България след обяд умерен, от изток. Максималните температури ще останат без съществена промяна - между 23° и 28°, в София - около 24°.

Искам думата

Ах, този "престъпен комунизъм"!

И на АЕЦ "Козлодуй", която ни дава евтин ток, ли да сложим табела с такова клеймо?

/ брой: 238

автор:Камелия Базова

visibility 111

Камелия БАЗОВА


ПГ на ГЕРБ-СДС предлага на всяка обществена сграда в България да се постави табела, на която да пише, че комунистическият режим и БКП са обявени със закон (от 2000 г.) за престъпни! Вносителите предлагат на публични места да бъдат премахвани всички символи, възхваляващи времето преди 1989 г. При неизпълнение се предвиждат наказания за учреждения и граждани. Мотивът на вносителите е, че носталгиците по социализма у нас заблуждавали младите поколения, които нямали впечатления от режима преди 1989 г.

Защо вносителите не потърсят сметка и от ООН, че е приела за член държава с престъпен режим на управление - България става член на ООН през 1955 г.

Защо не приемат закон, който да обяви за престъпен и режимът преди 1944 г. заради лагерите "Кръсто поле", "Еникьой", "Гонда вода" и т.н.? Заради отрязаните партизански глави, разнасяни на кол, заради жертвите на откровено фашисткия режим у нас, заради Белия терор, заради политическото убийства на деца, като Шестте ястребинчета, като Васил и Сава Кокарешкови и т.н.?

А защо за престъпни режими не се обявят и САЩ - заради атомните бомби над Хирошима и Нагасаки през 1945 г., заради 50-те милиона жертви на престъпна политика и войни по целия свят след 1945 г.?

Можем да посочим още примери...

ГЕРБ правят опити за реабилитация на образа си под етикета "евроатлантици". Затова точно сега решиха да предложат този абсурден закон.  

Законът от 2000 г., с който комунизмът се обявява за престъпен, също е абсурден и пристрастен, а за този законопроект с табелите на обществените сгради - да не говорим!

"Комунизмът в България унищожил традиционните ценности на европейската цивилизация", гласи законът от 2000 г. В него се говори за "морален и икономически упадък" по времето на социализма у нас...

Хората обаче помнят, че социализмът у нас доведе до ускорена индустриализация и модернизация на страната и превърна България от изостанала, предимно аграрна, страна в развита държава, сред 30-те най-развити страни в света. България при "престъпния" комунизъм стана и 18-ата космическа държава в света. Наричали са я "Япония на Балканите" заради производството на компютри и микроелектроника. Да не говорим за постиженията в науката, културата, изкуството, спорта. 

Според много научни изследвания, включително и на западни учени, от средата на 70-те години на XX век държавите от Източна Европа именно благодарение на социализма са завършили процеса на радикална трансформация и са формирали социално-икономически системи от модерен тип. 

По време на този "престъпен" социализъм в университетите на СССР и на социалистическите страни са се обучавали хора с различен цвят на кожата, докато в същото време в "меката на демокрацията" САЩ чернокожите американци бяха убивани чрез бомбени атентати в афроамерикански църкви през 60-те години на XX век.

Да напомним също, че Тодор Живков не открива, а закрива лагерите, и се е опитвал да работи за адаптирането и модернизирането на социализма с оглед на технологичните и иновативни промени в света. Именно "престъпният комунистически лидер" Живков предлага България да стане член на ЕИО (днес ЕС) и държавите от Западна Европа в края на 80-те установяват усилени контакти с нея.

Ами една АЕЦ "Козлодуй" ни остана, която сега сме на път да съсипем с неподходящо ядрено гориво от САЩ. И на ядрената централа ли да слагаме табели, че е престъпна?

Пълен абсурд са тези законодателни инициативи на храбрите ни евроатлантици!

За преиначаването и фалшификацията в учебниците да не говорим. Да напомним, че на стената на жертвите на комунизма са изписани и имената на палачите на българските деца, на ястребинчетата, на главорезите от "демократичните" режими преди 1944 г. 

Да напомним също, че в програмата си от 1994 г. БСП, като приемник на "престъпната" БКП, се отрича от всичко, което противоречи на демократичните ценности и морал преди 1989 г., но БСП приема и се гордее с всичко позитивно и градивно, извършено от социализма - културния, научния възход на Родината, модернизацията, индустриализацията на страната при социализма. 

А какво да кажем за нашия демократичен и прекрасен 33-годишен преход? По-справедливо ще е него да обявим за престъпен. Заради престъпната приватизация и ограбването на икономическата и производствена база, заради грабежа на средната класа. 

Златната епоха на България преди 1989 г. била престъпна?! О, времена, о, нрави!

 


Последвайте или харесайте в-к "ДУМА" във ФЕЙСБУК   --> ТУК <--

Споделяйте нашите публикации.

 

 

 

 

КЕВР: Компенсации за абонатите за некачествен ток

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 107

Иска се забрана за внос и на укрйинско олио

автор:Дума

visibility 242

/ брой: 107

ЕК одобри 77 млн. евро за райони с висока безработица

автор:Дума

visibility 179

/ брой: 107

Социология за мошеници

автор:Александър Симов

visibility 288

/ брой: 107

Низ от скандали

автор:Евгени Гаврилов

visibility 224

/ брой: 107

Конституцията не е просто хартия

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 107

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ