02 Юни 2020вторник01:55 ч.

Ала-бала

/ брой: 65

автор:Мая Йовановска

visibility 175

Земеделската министърка Десислава Танева призова миналата седмица от телевизора търговските вериги първо да предоставят на клиентите си националното производство, а не да внасят от чужбина. Тя даже каза, че ако е необходимо, ще бъдат въведени извънредни законови мерки, които да гарантират, че доставките в магазините ще бъдат от български производители. 

Осем месеца по-рано - през юли м.г., отново Танева обяви, че агроминистерството е в преговори с големите вериги за повече български продукти. Да забелязвате някаква повтаряемост? Вярно е, че извънредните мерки доведоха до много непопулярни решения. Обаче въпросът дали нещо е свършено в тази посока май няма нужда от отговор, след като слушаме същата песен на нов глас!

Ако Танева се върне още по-назад, в 2016 г., може пък да си спомни, че тогава БСП имаше предложение за промени в Закона за храните, които ангажираха веригите да предлагат минимум от български плодове и зеленчуци. До гласуване в парламента въобще не се стигна, защото властта направи всичко възможно да задуши това предложение. Комисията за защита на конкуренцията атакува още неприетия закон и го обвини във всички възможни пазарни грехове. Отрицателно становище имаше и от МЗХГ. А министър беше пак Десислава Танева. Сега обаче тя е притеснена и дори "плаши" веригите със законови мерки, които да гарантират предимство на родните производители. Ха да видим какво ще свършите!

Един пък вече бивш агроминистър, Венцислав Върбанов, като ръководител на браншова земеделска организация предлага безумия. Трайно безработните, които се регистрират на борсата, да се задължат да прилагат 14-дневен извънреден труд в селското стопанство! 

Върбанов, ти не беше ли министър в набеденото от някои за най-демократично българско правителство след прехода, а? Вярно е, че положението и в селското стопанство е тежко, но даже и затворниците не полагат труд принудително. 

Природният газ по-евтин, парното - не

автор:Мая Йовановска

visibility 116

/ брой: 102

КЗП проверява програмата за безлихвени кредити

автор:Дума

visibility 82

/ брой: 102

Под 10% от хотелите и ресторантите в Банско работят

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 102

Природният газ поевтинява с 9 %

автор:Дума

visibility 117

Над 4000 са арестувани в САЩ

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

Гърция ще дострои оградата по границата с Турция

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 102

Кремъл очаква подробности за поканата за Г-7

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 102

Гулю-гулю-гулю!

автор:Велислава Дърева

visibility 141

/ брой: 102

Един от великолепното съзвездие

автор:Трифон Митев

visibility 98

/ брой: 102

Датата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 102

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ