28 Септември 2020понеделник08:30 ч.

Алкохолният туризъм влияе негативно на България

Страната ни да ползва примера на Турция в ограничаването на този род почивки, предлагат от бранша

/ брой: 186

автор:Дума

visibility 431

Алкохолният туризъм влияе негативно на имиджа на България като туристическа дестинация и за това трябва да бъдат взети сериозни мерки. Това каза за радио "Фокус" доц. Стоян Маринов, член на УС на Варненската туристическа камара. Вече има постъпки в тази насока, при това от страна на самите хотелиери, които се надигат срещу подобен вид алкохолни прояви и мероприятия, свързани с алкохолни изпълнения. До голяма степен тези турове са дело на туроператори, а не на хотелиери. Става въпрос предимно за туроператори, които работят с млади скандинавски туристи и донякъде с гости от Англия. Именно те организират обиколка на заведенията из комплексите с цел извличане на допълнителни облаги, а за туриста следва безпаметно напиване. Никак не е трудно да се вземат мерки срещу подобни мероприятия, каза той и посочи, че такива турове не са нещо ново за Европа.
Той припомни ситуацията в Испания отпреди 10 години и подчерта, че щом преди туризмът в България е можел да се развива без алкохолни почивки, ще може да се развива нормално и занапред. Добре е родният туризъм да вземе пример от Турция, която не работи с някои малки, най-вече скандинавски туроператори, специализирани да водят точно такива туристи, с цел напиване, като отказват да им предоставят леглова база. Логично, тези туроператори се насочват към България, където работят много добре с някои хотели.
"Аз имам информация за три такива туроператори, на които са им отказани легла в турски курорти, но те работят и със Слънчев бряг", посочи специалистът. Могат да се вземат мерки и по отношение опазването на реда, налагане на сериозни глоби за непристойни прояви на напили се младежи и ако това се направи още в началото на сезона, това се разчува и дисциплинира туристите.
Преди около 15 години на Слънчев бряг няколко хотела са приемали скандинавски групи, предимно младежи, които са правили опит да се държат непристойно, но тогава се е осигурявала по-засилена полицейска охрана, а младежите, които са припадали от препиване, са им били налагани глоби. "Може да се вкара ред, но това зависи от съответните институции", каза специалистът.

БСП тръгва на избори

автор:Павлета Давидова

visibility 41

/ брой: 183

Протестът, ден 81: Дата за четвърто Велико народно въстание

автор:Дума

visibility 163

Социалните мрежи изригнаха срещу Караянчева

автор:Дума

visibility 39

/ брой: 183

С референдум ще бъде приета нова програма

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 183

Газът с още 10% по-скъп от октомври

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 183

Бизнесът не ползва мерките на правителството

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 183

Туристическите забележителности влизат в регистър

автор:Дума

visibility 92

/ брой: 183

Паркиралите в нарушение в София ще получават зелен стикер

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 183

Боеве между Армения и Азербайджан

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 183

Тихановска е срещу санкции против Минск

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 183

Регионални конфликти окървавиха Африка

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 183

Седем цивилни убити при атентат в Сирия

автор:Дума

visibility 98

/ брой: 183

Хармонична София - мечта или реалност

автор:Деси Велева

visibility 89

/ брой: 183

Лекари и медии срещу пандемията

автор:Ева Костова

visibility 128

/ брой: 183

От БСП зависи как страната ще излезе от тежката криза

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 183

Датата

автор:Дума

visibility 94

/ брой: 183

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ